FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kerum zatražio odgodu sjednice Gradskog vijeća o Hajduku

Autor: pgas
SPLIT , 29. svibnja 2012. (Hina) - Splitski gradonačelnik Željko Kerum zatražio je odgodu za deset dana sjednice Gradskog vijeća zakazane za petak, 1. lipnja na kojoj je glavna točke dnevnog reda donošenje odluke kojom bi Grad kao većinski vlasnik Hajduka dao jamstvo za 60 milijuna kuna zajma tom klubu za prevladavanje poteškoća.

Kerum odgodu traži kako bi svi vijećnici mogli proučiti dokumentaciju u vezi s tom točkom i kako bi se uklonila sumnja, koju su danas na konferenciji za novinare izrazili vijećnici SDP-a i HNS-a, u namjeru da se odlukom o jamstvu pomogne Hajduku.

"Moj cilj je da se odluka o Hajduku donese konsenzusom svih vijećnika Grada Splita. Vijećnici vladajuće stranke u državi a oporbe u Gradu Splitu, danas su na konferenciji za novinare izrazili nepovjerenje u namjeru Grada da se zajmom pomogne Hajduku, nazvali su to spekulacijom i izrazili sumnju da se sve to radi kako bi se Hajduk prodao nekome za jednu kunu", kaže Kerum u priopćenju i podsjeća da su oni pritom naveli da nisu dobili kompletan materijal i dokumentaciju iz koje bi iščitali pravo stanje o Hajduku.

"Ja taj teret sumnje i tu odgovornost za Hajduk neću i ne želim nositi i zato tražim da se sjednica Gradskog vijeća na kojoj je Hajduk glavna točka dnevnog reda, a koja je zakazana za petak (1. lipnja), odgodi za 10 dana dok svim vijećnicima ne bude dostavljena sva dokumentacija da je mogu proučiti i da mogu donijeti odluku iza koje će stati", istaknuo je Kerum.

Vijećnici SDP-a i HNS-a na današnjoj su zajedničkoj konferenciji za novinare optužili gradsku vlast i sadašnju upravu nogometnog kluba Hajduk da su odgovorni za teško financijsko stanje u tom klubu te su poručili kako neće dopustiti da on nestane.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙