FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tihić: Odluka o rekonstrukciji vlasti u BiH "neprovodiva" bez SDA

Autor: rmav
SARAJEVO, 28. svibnja 2012.(Hina) - Predsjednik Stranke demokratske akcije Bosne i Hercegovine (SDA) Sulejman Tihić izjavio je u ponedjeljak kako neće biti promjena u vladajućoj koaliciji u BiH te je zaprijetio kako će SDA blokirati svaki pokušaj da se smijene njeni ministri u državnoj vlasti.

Komentirajući nagađanja o mogućoj rekonstrukciji Vijeća ministara BiH nakon što je SDA odbila poduprijeti prijedlog državnog proračuna, Tihić je kazao kako nitko ne može očekivati da njegova stranka tek tako podupire prijedloge s kojima se ne slaže.

Istaknuo je kako je sa stajališta SDA predloženi proračun od 950 milijuna konvertibilnih maraka (oko 475 milijuna eura) neprihvatljiv jer ne osigurava dostatna sredstva za funkcioniranje državnih institucija i provedbu nužnih reformi.

"Ako netko smatra da SDA treba tek amenovati ono što se drugi dogovore, grdno se vara", izjavio je Tihić.

Ocijenio je kako je, unatoč najavama iz nekih stranaka-članica vladajuće koalicije, "neprovodiva" odluka o rekonstrukciji Vijeća ministara ukoliko SDA na to ne pristane.

Podsjetio je kako bi za smjenu ministara morala biti provedena procedura u oba doma državnog parlamenta, a SDA može učinkovito blokirati takvu odluku u Domu naroda jer ima većinu u bošnjačkom klubu zastupnika.

Članovi SDA obavljaju u vladi dužnosti ministra obrane i sigurnosti.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙