FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zastupnički dom parlamenta BiH odlučuje o proračunu

Autor: rmav
SARAJEVO, 24. svibnja 2012.(Hina) - Sjednica Zastupničkog doma parlamenta Bosne i Hercegovine, na kojoj se očekuje očitovanje zastupnika o prijedlogu državnog proračuna za 2012. godinu, započela je u četvrtak u Sarajevu, a pitanje proračuna pretvorilo se u prvi ozbiljniji test za vladajuću koaliciju u BiH koju čini šest raznorodnih političkih stranaka.

Zastupnički bi se dom o prijedlogu proračuna trebao izjašnjavati u drugom čitanju, a Stranka demokratske akcije (SDA) najavila je kako će njeni zastupnici glasovati protiv.

Predsjednik SDA Sulejman Tihić izjavio je uoči sjednice kako i dalje stoji isti razlozi koji su ovu stranku opredijeli da i u prvom čitanju bude protiv predloženog proračuna.

"Držimo da je predviđeni iznos (od 950 milijuna KM) nedostatan za funkcioniranje državnih institucija", izjavio je Tihić.

Predsjednici ostalih pet stranaka koje čine vladajuću koaliciju potvrdili su kako će njihovi zastupnici glasovati za predloženi proračun.

Glasovima zastupnika iz vladajućih stranaka mogli bi se pridružiti i zastupnici Saveza za bolju budućnost (SBB), najveće oporbene stranke u parlamentu.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić izjavio je kako je za SBB najvažnije to što će se usvajanjem proračuna osigurati i sredstva za provedbu općinskih izbora najavljenih za listopad, čime će se ujedno stvoriti uvjeti za početak značajnijih političkih promjena.

Za sjednicu Zastupničkog doma uz proračun je predviđen opširan dnevni red, a glasovanje o predloženim odlukama uslijedit će tek po okončanju rasprave o svim točkama dnevnog reda.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙