FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rektor Bjeliš i gosti iz Kine na Tjednu kineske kulture

Autor: ipet
ZAGREB, 17. svibnja 2012. (Hina) - Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i ugledni gosti iz Kine na čelu s predsjednikom Šangajskog instituta za međunarodnu trgovinu Sunom Haimingom i zamjenicom direktorice Nacionalnog ureda za promociju kineskoga jezika Vlade Narodne Republike Kine - Hanban Jin Wei sudjelovali su danas u Studentskome centru (SC) zagrebačkoga Sveučilišta u programima Tjedna kineske kulture koji se održava do 18. svibnja.

Gospođa Wei i rektor Bjeliš aktivno su participirali u jednome od programa - odmjerili su snage s proslavljenim hrvatskim stolnotenisačem Dragutinom Šurbekom, koji je pak sa svojom kolegicom svjetski poznatom sportašicom i jednom od najboljih hrvatskih sportašica proteklih godina Tamarom Boroš pokazao što je vrhunski ping pong. Dragutin Šurbek pohvalio se gostima iz Kine da je on jedini europski stolnotenisač koji ima više pobjeda no poraza u mečevima s kineskim stolnotenisačima.

Prije toga sportskoga dijela rektor Bjeliš i njegovi gosti kraće su se zadržali na radionici učenja kaligrafije na kojoj su sudjelovali učenici Osnovne škole Matije Gupca. U vrijeme boravka rektora Bjeliša i njegovih kineskih gostiju dio učenika stjecao je znanja iz temelja kineskoga jezika i pisma.

Rektor Bjeliš je prije odlaska u SC razgovarao sa svojim gostima u Rektoratu zagrebačkoga Sveučilišta. Tom sastanku nazočili su i prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju Ksenija Turković i prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju Bojan Baletić, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Saša Zelenika, voditelji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu Krešimir Jurak i Yan Lidong, te dekani Ekonomskoga i Pravnoga fakulteta Tonći Lazibat i Zoran Parać te dekan Fakulteta političkih znanosti Nenad Zakošek.

(Hina) xipet yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙