FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum o suradnji hrvatskog i kineskog Paraolimpijskog odbora

Autor: Lidija Baković
ZAGREB, 4. svibnja 2012. (Hina) - Sporazum o suradnji Paraolimpijskog odbora Narodne Republike Kine i Hrvatskog paraolimpijskog odbora potpisan je danas u zagrebačkom hotelu Antunović kojim se želi intenzivirati sportska suradnja dviju država.

S hrvatske strane sporazum je potpisao predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić, a u ime Paraolimpijskog odbora NR Kine Zheng Guihua.

"Uoči 15. Atletskog otvorenog prvenstva Hrvatske i u sklopu obilježavanja 20 godina od uspostave diplomatskih odnosa između NR Kine i Hrvatske potpisat ćemo sporazum o suradnji u cilju razvoja i intenziviranja sportskih odnosa između Paraolimpijskog odbora tih dviju zemalja", rekao je Kovačić istaknuvši da sporazum predviđa suradnju u razmjeni sportaša na natjecanjima, razmjenu stručnjaka trenera i iskustvo na sportskim područjima te da pridonese razvoju prijateljstva dvaju naroda.

Dodao je da hrvatske paraolimpijce vezuju lijepe uspomene na Paraolimpijske igre u Pekingu 2008. godine jer su tamo prvi put osvojili zlatne paraolimpijske medalje, te da otada zrije ideja za jačanje prijateljske suradnje s kineskim Paraolimpijskim odborom.

Zheng Guihua naglasila je da se današnji sporazum potpisuje uoči 20. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa suradnje Hrvatske i Kine dodavši da će njegovo potpisivanje biti živi dokaz dobre suradnje dviju zemalja.

"Da bi se ta suradnja nastavila odlučili smo poraditi na razmjeni osoblja, uspostavi kampova i stvorit široku platformu za razmjenu iskustava i tehničkog osoblja", rekla je Guihua dodavši da vjeruje da će Hrvatska i Kina razvijati sport i promicati sport osoba s invaliditetom i produbiti međudržavno prijateljstvo.

Veleposlanik NR Kine u Hrvatskoj Shen Zhifei najavio je održavanje još događaja kojima će se obilježiti 20. obljetnica suradnje Kine i Hrvatske te dodao kako današnji događaj otvara nova područja suradnje dviju zemlja.

"Do sada smo imali dobre kulturne i gospodarske odnose, a ovo potpisivanje još će više produbiti zajedničku suradnju", zaključio je Zhifei te sportašima poželio uspjeh na ovogodišnjim Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Londonu.

(Hina) xlbak yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙