FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jovanović potpisao povelju s "navijačkim veleposlanstvom"

Autor: aspa
ZAGREB, 17. svibnja 2012. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović potpisao je danas s hrvatskim "navijačkim veleposlanstvom", koje predstavlja udruga Regionalni centar za mlade iz Rijeke, povelju o suradnji radi što veće sigurnosti i što boljeg informiranja naših navijača na Europskom prvenstvu u nogometu u Poljskoj i Ukrajini.

Ocijenivši potpisivanje te povelje vrlo važnim, ministar Željko Jovanović rekao je kako nas sve zanima uspjeh naše nogometne reprezentacije, a posebno sigurnost naših navijača.

"Današnjim potpisom dajemo naš doprinos ovoj aktivnosti, a to je samo jedan dio projekta akcijskog plana za smanjenje nasilja u sportu i na sportskim borilištima", istaknuo je ministar.

Dodao je da su uspostavljene mnoge veze s našim veleposlanstvima u Poljskoj i Ukrajini te s veleposlanstvima tih država u Zagrebu i gradonačelnicima Gdanjska i Poznana, gdje će nastupiti naša reprezentacija.

Pohvalio je Regionalni centar za mlade iz Rijeke i njihov projekt "navijačkog veleposlanstva", ističući kako je njegova zadaća osigurati sve potrebne informacije našim navijačima koji odlaze na nogometno prvenstvo u vezi sa smještajem, prijevozom, sigurnosti, medicinskim uslugama, navijačkim zonama i sl.

Zoran Stevanović iz Regionalnog centra za mlade iz Rijeke rekao je kako je svrha njihova rada razvoj mladih u svim oblicima i područjima, a jedno od njih je i sport. Zahvalio je ministru što je prihvatio njihovu inicijativu vezanu uz navijače i istaknuo da su oni "zadnja karika u lancu odgovornosti" u onome što se događa u sportu. "Najlakše je odgovornost prebaciti na njih te ih smatrati divljacima", dodao je.

Također je rekao da će se i nakon nogometnog prvenstva raditi na dogradnji kulture sporta i navijanja, tj. na tome da se navijanje ne promatra u negativnom kontekstu.

Izvijestio je da su kontaktirali s navijačkim skupinama u Hrvatskoj te da će se našim navijačima na Europskom prvenstvu podijeliti vodiči tiskani u 80 tisuća primjeraka o svemu vezanom uz njihov boravak u Poljskoj i Ukrajini.

Nakon potpisivanja povelje održan je radni sastanak u vezi s Europskim prvenstvom i našim navijačima na kojem su sudjelovali predstavnici ministarstava unutarnjih poslova, turizma, zdravlja i vanjskih poslova te predstavnici civilnih udruga, a o rezultatima tog sastanka Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izvijestit će u priopćenju.

(Hina) xaš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙