FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula proslavila Dan grada

Autor: dspo
PULA, 5. svibnja 2012.(Hina) - Svečanom sjednicom Gradskog vijeća danas je u Istarskome narodnom kazalištu obilježen Dan grada Pule kojom prigodom su dodijeljena najviša gradska priznanja.

Tako je nagrada Grada Pule uručena glazbeniku Davoru Lorkoviću, Grb Grada dr. zrakoplovstva Goranu Ivetiću, a Povelju Grada dobilo je kulturno-umjetničko društv "Lino Mariani".

Nazočnima na svečanoj sjednici je prikazan prigodni film pod nazivom "Slika koja govori više od tisuću riječi" u kojem su prikazana i predstavljena ulaganja u gradu protekloj godini.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić je, obraćajući se gostima, među kojima su bili i predstavnici gradova pobratima Pule, kazao kako je prošla godina bila teška i izazovna te da i ova neće biti ništa manje lakša. Unatoč tomu, kazao je, Grad je uspio realizirati značajne investicije u kapitalne objekte.

"Na novi stadion smo svi ponosni, kao i na nadogradnju dviju škola. Ova godina međutim neće biti ništa lakša, ali nastavljamo put, pogotovo uređenja rive", poručio je gradonačelnik Boris Miletić izrazivši uvjerenje da će ove godine započeti i gradnja nove Opće bolnice kao i projekta Brijuni rivijera.

"Bez novih investicija koja stvaraju nova radna mjesta nema oporavka od krize. Zato je ovaj projekt od iznimnog značaja", zaključio je Miletić.

Istarski župan Ivan Jakovčić poručio je kako je "Istra danas regija koja ima svoj život" te kako nema namjeru, kako je rekao, "plaćati tuđi nerad, promašaje i greške".

"Imamo pravo na svoj razvoj i projekte. Nismo očekivali da će kriza biti tako velika, ali svi zajedno ćemo se boriti za izlaz iz nje i to bez politiziranja jer građani Pule po tom su pitanju najugroženiji", rekao je istarski župan Ivan Jakovčić.

Prije svečane sjednice predstavnici Grada položili su vijence na spomen-obilježja poginulim braniteljima, iz Domovinskog rata i iz antifašističke borbe.

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙