FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 14. travnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

PHILADELPHIA

Sean Couturier i Claude Giroux su svaki realizirali sinoć hat-trick dok su Philadelphia Flyers iznenadili Pittsburgh drugi out zaredom, a Los Angeles Kingsi još jednom šokirali Vancouver Canuckse s rezultatom 4-2.

Raspoloženi Giroux je imao i tri asistencije za Flyerse, koji su nadoknadili razliku od 3-1 iz rve trećine da bi na kraju upisali pobjedu od 8-5 za vodstvo od 2-0 po broju pobjeda u četvrtfinalu doigravanja Istočne konferencije.

U drugoj utakmici na Istoku, New Jersey je pokvario povratak Floride u doigravanje, a Detroit se izjednačio po broju pobjeda s Nashvilleom.

Na Floridi, Dainius Zubrus i Ryan Carter su zabili golove unutar 45 sekundi prvoj trećini i odveli New Jersey Devilse do pobjede od 3-2 nad Florida Panthersima koji igraju svoje prvo odigravanje u zadnjih 12 godina.

Martin Brodeur je imao 24 obrane u svojoj 100. pobjedi u doigravanju.

Gostujući Flyersi su gubili 3-0 u prvoj utakmici doigravanja, a onda su pobijedili 4-3 nakon produžetka, da bi u ovoj utakmici Philadelphia zabila zadnja četiri gola, od kojih su dva Couturierova, da preokrene vodstvo

Pittsburgha od 5-4 na početku zadnje trećine.

Couturier (19) je postao prvi tinejdžer koji je postigao hat trick u doigravanju nakon Teda Kennedyja 1945.

Giroux je zabio zadnji gol sedam sekundi prije kraja, osiguravši tako Flyersima dvije pobjede u gostima prije nego doigravanje ne preseli u Philadelphiju za treću utakmicu koja se igra u nedjelju.

Pogodak Sidneyja Crosbyja postignut 15 sekundi nakon početka utakmice "digao" je dominantni Pittsburgh i odveo ga do vodstva od 3-1, ali su se Flyersi pokazali čvrstima, pojačali su intevizitet za što su bili nagrađeni s tri gola zabijena u drugoj četvrtini za izjednačenje od 4-4.

Pittsburgh nije postigao pogotka od gola Tylera Kennedyja zabijenog u prvoj minuti zadnje trećine.

Na Zapadu je Jonathan Quick imao 46 obrane, a Dustin Brown je zabio dva gola za iznenađujuću pobjedu Kingsa, drugu zaredom, nad vodećom momčadi u regularnom dijelu sezone.

Pogoci Jarretta Stolla i Trevora Lewisa, postignuti i zadnjoj trećini, zaključili su rezultat na 4-2.

U drugoj utakmici na Zapadu Ian White, Cory Emmerton i Johan Franzen su zabili golove za pobjedu Detroita od 3-2 i Red Wingsi su se izjednačili po broju pobjeda s Nashville Predatorsima.

ŠANGAJ

Nijemac Nico Rosberg u Mercedesu krenut će s najbolje startne pozicije u nedjelju na VN Kine, trećoj ovosezonskoj utrci Formule 1, nakon što je u subotu bio najbolji u kvalifikacijama.

Drugi je u kvalifikacijama bio Britanac Lewis Hamilton u McLarenu, koji je startao s 'pole positiona' na utrkama u Australiji i Maleziji, međutim kako je kažnjen s pet mjesta zbog promjene mijenjača sutra će startati tek kao sedmi.

Treći je u kavlifikacijama bio Rosbergov momčadski kolega, sedmerostruki svjetski prvak, Nijemac Michael Schumacher.

HOUSTON

Phoenix Sunsi su sinoć došli u rasprodani Toyota Centar i ostvarili prijeko potrebnu pobjedu od 112-105 nad domaćinom Houston Rocketsima za ostanak u igri za doigravanje.

Marcin Gortat je imao double-double sa 20 koševa i 15 skokova, Steve Nash je dodao 18 pogodaka uz 10 asistencija, a Jared Dudley 19. Kod Rocketsa Marcus Camby je bio najučinkovitiji u napadu sa 14 koševa, 18 skokova i tri bloka, dok je Goran Dragic zabio najviše na utakmici 22 koša uz sedam asistencija. Pobjeda je pomaknula Phoenix (31-28) na amo utakmicu od Houstona (32-27) u borbi za osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Phoenixu je ovo osma pobjeda u zadnjih 13 utakmica u kojoj su gubili na poluvremenu.

Sunsi su se dignuli na početku treće četvrtine i povećali su prednost do kraja tog perioda utakmice. Nakon što je Courtney Lee smanjio vostvo Phoenixa na 69-67 pet minuta prije kraja treće četvrtine, Sunsi su ograničili Houston na samo jedan koš iz igre do kraja tog dijela utakmice i povećali prednost na 81-67.

Nakon što je u prvom poluvremenu igrao bez ijednog pogotka iz tri pokušaja, Nash je eksplodirao sa 10 koševa u trećoj četvrtini.

New Jersey Netsi su pobijedili sinoć Philadelphia 76erse 95-89, a Gerald Green je zabio 23 koša, MarShon Brooks 22. Kris Humphries je dodao 18 pogodaka uz 13 skokova za Netse (22-38), kojima je ovo druga pobjeda u Philadelphiji drugi put ove sezone. Ovim porazom 76ersi su izgubili priliku za doigravanje.

Jrue Holiday je predvodio Sixerse (31-28) sa 19 pogodaka, dok je Evan Turner zabio 18 koševa. Sixersima je prekinut niz od dvije pobjede.

Kod rezultata 85-85, Netsi su zabili pet koševa za redom, uključujući i Greenovu tricu za prednost od 90-85.

Kod Sixersa Jodie Meeks je promašio svih pet šuteva, dok je Spencer Hawes imao jedan pogodak iz sedam pokušaja iz igre.

STUTTGART

U prvoj utakmici 31. kola njemačkog nogometnog prvenstva Stuttgart je na svom terenu svladao Werder sa 4-1 (2-1).

Gosti iz Bremena su poveli preko Rosenberga (25), na 1-1 izjednačio je Gentner (37), prednost domaćima s dva gola donio je Harnik (45+1, 53), a pobjedu je potvrdio Cacau (89).

Stuttgart se novom pobjedom učvrstio na petom mjestu sa 49 bodova, četiri manje od četvrte Borussije iz Moenchengladbacha i pet više od šestog Bayera iz Leverkusena, dok je Werder ostao osmi sa 42 boda.

Na vrhu je Borussia iz Dortmunda sa 69 bodova, šest više od drugog Bayerna iz Muenchena.

MADRID

Napadač talijanske nogometne reprezentacije i španjolskog prvoligaša Villarreala Giuseppe Rossi (25) propustit će ovogodišnji EURO u Poljskoj i Ukrajini zbog ozljede ligamenata desnog koljena koju je zadobio tijekom treninga u petak.

Rossi je zbog ozljede ligamenata istog koljena već izbivao s travnjaka pola godine, pa je ove sezone odigrao samo 14 utakmica za Villarreal.

Talijanski napadač će se zbog nove ozljede ponovno morati podvrgnuti operativnom zahvatu.

Nova Rossijeva ozljeda predstavlja glavobolju za talijanskog izbornika Cesarea Prandellija koji ima velikih problema s napadačima. Antonio Cassano se još uvijek oporavlja nakon operacije srca, dok Mario Balotelli ima problema s disciplinom.

Italija će biti jedan od suparnika Hrvatske u skupini C na EURU, a susret Hrvatska - Italija na rasporedu je 14. lipnja u Poznanju.

Uz Hrvatsku i Italiju u skupini C nalaze se još europski i svjetski prvak Španjolska, te Irska.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙