FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gradska uprava nezadovoljna smanjivanjem sredstava

Autor: ivuc
OSIJEK, 10. svibnja 2012.(Hina) - Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je danas da će vladi poslati pismo u kojem će izraziti nezadovoljstvo zbog smanjivanja decentraliziranih financijskih sredstava iz proračuna za školstvo i vatrogastvo.

Na sastanku s pročelnicima gradskih upravnih odjela Bubalo je rekao kako je gradu Osijeku novac za osnovno školstvo smanjen za više od 256.000 kuna, a Rijeci je primjerice povećan za 258.000 kuna. Ustvrdio je da su decentralizirana financijska sredstva za osječku Javnu profesionalnu vatrogasnu postrojbu smanjena za više od 880.000 kuna, a Gradska uprava svoja je izdvajanja za vatrogasce, unatoč smanjivanju proračuna, povećala s 1,4 na 1,6 milijuna kuna.

"To se događa u okolnostima kada je PDV povećan na 25 posto, kada se povećavaju cijene energenata, a naši prihodi se smanjuju, zbog čega može doći do blokade sustava pa ćemo vladi pismeno izraziti naše nezadovoljstvo", rekao je gradonačelnik Bubalo.

Govoreći o mogućoj odgodi gradnje mosta preko Drave na međunarodnome prometnom koridoru 5C, Bubalo je istaknuo kako nema nijednog razloga za zaustavljanje radova te da bi svako zaustavljanje značilo uništavanje Osijeka i Slavonije i Baranje.

Dodao je kako još nije raspisan nijedan natječaj za neku od investicija javnih sustava na tom području, a najveća investicija - koridor 5C pokušava se zaustaviti.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙