FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za četvrtak, 26. travnja

Autor: uand
ZAGREB, 26. travnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za četvrtak, 26. travnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - U nastavku sjednice Hrvatskog sabora zastupnici će raspravljati o godišnjem izvješću o radu Upravnog vijeća Hine od 1. svibnja 2010. do 30. travnja 2011. s nadopunom izvješća o radu za razdoblje od 1. svibnja do 31. prosinca 2011. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

VARŠAVA - Hrvatski premijer Zoran Milanović sudjelovat će na međunarodnom radnom sastankz predsjednika vlada "Poljska - Srednja Europa - Kina". Sastanak se održava u sklopu dolaska kineskog izalsanstva na čelu s premijerom Wenom Jiabaom u Poljsku. Središnja tema bit će uspostavljanje okvira za stvaranje stalnog mehanizma gospodarske suradnje Kine s državama Srednje Europe. Hrvatski premijer trebao bi održati i bilateralne sastanke, među ostalima i s kineskim premijerom.

ZAGREB - Svečana sjednica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u prigodi Dana Hrvatske akademije i dodjela Nagrada Hrvatske akademije za 2011. godinu. Sjednici će nazočiti predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem i drugi uzvanici (11 sati, Atrij palače HAZU-a Zrinski trg 11).

ZAGREB - Predsjednik nadzornog odbora Ine Davor Štern trebao bi svjedočiti na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Ina - MOL. Nekoliko hrvatskih predstavnika u upravi i nadzornom odboru Ine posvjedočilo je da nakon izmjena međudioničkog ugovora koji je Sanaderova vlada potpisala s MOL-om Hrvatska nema utjecaja u Ini, odnosno da strateški partner MOL ima znatno veći utjecaj nego vlasnički udio. Sanaderu se sudi zbog sumnje da je za 10 milijuna eura mita Mađarima prepustio upravljačka prava u Ini, a u objedinjenom ga se postupku tereti i za ratni profiterstvo zbog uzimanja provizije od austrijske Hypo banke. Umjesto u velikoj dvorani zagrebačkog Županijskog suda, u kojoj se inače vodi postupak, rasprava će se iznimno održati na Općinskom kaznenom sudu (9,30 sati, Ilica 207).

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Gradski zastupnici će, između ostalog, razmotriti izvješće o stanju i kretanju osnovnih sigurnosnih pokazatelja na području Zagreba u 2011. što ga je izradila Policijska uprava zagrebačka. U skupštinskim radnim tijelima dosad su upozorili da je lani registrirano svega 14 događaja kaznenih djela iz mržnje što, smatraju, ne odražava stvarno već samo registrirano stanje odnosno ono što je prijavljeno. Razmotrit će i izvješće o provedbi Zagrebačke strategije zaštite od nasilja u obitelji u 2011., a na dnevnom redu je, među ostalim, i rasprava o ZagrebPlan-u, Razvojnoj strategiji Grada Zagreba i strateškim usmjerenjima do 2013. (9 sati, Gradska skupština, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Okrugli stol o medicinski potpomognutoj oplodnji organiziraju Ženska soba i udruga Roda. Na okruglom stolu govorit će, kako najavljuju organizatori, ministar zdravlja Rajko Ostojić, dr. Dubravka Šimonović, dr. Erden Radončić, dr. Romana Dmitrović, mr. Alfred Kniewald, prof. dr. Hrvoje Vrčić, Sanja Juras i Jelena Koprić te predstavnice pacijentica i pacijenata (16 sati, hotel Palace, J.J. Strossmayera 10).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙