FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka Skupština odgodila odluku o naplati potraživanja

Autor: dber
ZAGREB, 26. travnja 2012.(Hina) - Zagrebačka Gradska skupština danas je većinom glasova odlučila odgoditi odluku o mjerama za naplatu potraživanja uzrokovanih gospodarskom krizom dok je Gradska uprava ne dopuni novim aktom koji će regulirati i naplatu potraživanja nastalih temeljem dvostranih ugovornih odnosa npr. zakupnina, najamnina, kupoprodaja i sl.

Sadašnji prijedlog, naime, regulira samo naplatu javnih davanja poput komunalnog doprinosa i naknade te spomeničke rente.

Dok iz SDP-a, HSU-a i nezavisne liste Tatjane Holjevac žele čekati nadopunu, iz HSLS-a, HSS-a i HDZ-a smatraju kako s prijedlogom ne bi trebalo više čekati ni dana iako priznaju da ima nedostataka.

Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić rekao je da su tim prijedlogom željeli pogodovati poduzetnicima u prihodima koji imaju poreznu narav i ubiru se temeljem propisa, dok su neporezni prihodi - najamnine, zakupnine i slično - stvar volje dviju strana koja se reguliraju ugovorom i ne može biti predmet rješavanja kroz ovakvu odluku.

Igor Rađenović (SDP) kazao je da je taj prijedlog na skupštinskoj sjednici već četvrti put. "Ako smo čekali nekoliko godina na cjelovito rješenje, možemo još nekoliko mjeseci", rekao je Rađenović ocjenjujući da je, s obzirom na podjelu prihoda, naplata potraživanja nastalih temeljem dvostranih ugovornih odnosa (zakupnina, najamnina, kupoprodaja i slično) "puno značajnija i izazovnija".

Nezavisni zastupnik Josip Kregar ocijenio je da odluke koje iz Gradske uprave dolaze u Gradsku skupštinu, među kojima je i ovaj prijedlog, često nisu odgovarajuće pripremljene niti dorađene.

Jednoglasno je donesen Urbanistički plan uređenja Staro Trnje, Savica za zonu Prisavlje - Ulica V. Ruždjaka, planirana Strojarska. Osim stanovnika Trnja, s donošenjem UPU-a odahnuli su i gradski zastupnici jer su na taj način, rečeno je, omogućili rješavanje dijela problema u toj gradskoj četvrti koji su bili neriješeni desecima godina.

(Hina) xbdj/xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙