FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o sufinanciranju dječjega vrtića u Opatiji

Autor: dsil
OPATIJA, 10. svibnja 2012. (Hina) - Ugovor o sufinanciranju gradnje dječjega vrtića Punta Kolova, u kojem će biti i odgojno obrazovne skupine na talijanskom jeziku za predstavnike talijanske nacionalne manjine s prebivalištem na području Opatije potpisan je danas u uredu gradonačelnika Opatije.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivo Dujmić, predsjednik Talijanske unije Furio Radin, predsjednik Izvršnog odbora Talijanske unije Maurizio Tremul, predsjednik Zajednice Talijana Opatija Pietro Varljen uz nazočnost generalnog konzula Italije u Rijeci Renata Cianfaranija.

Institucije talijanske nacionalne manjine i grad Opatija potpisali su pismo namjere o gradnji ovoga vrtića u svibnju prošle godine. Do sada je izrađen idejni projekt, a slijedi izradba glavnoga i izvedbenog projekta.

Gradonačelnik Dujmić izjavio je da će se potom zaokružiti financijska konstrukcija, čime će se otvoriti mogućnost početka gradnje vrtića. Realno je očekivati da se to dogodi u sljedećem mandatu gradske vlasti, naveo je. U međuvremenu će se urediti i infrastrukturno opremiti teren te izgraditi pristupne ceste.

Kroz ovakav zajednički projekt, naveo je Furio Radin, obogaćuje se kultura grada, a multikulturalnost se u svijetu shvaća kao bogatstvo.

Pocjena vrijendosti investicije u dječji vrtić je oko 30 milijuna kuna. Površina parcele u vlasništvu grada na kojoj će se graditi vrtić je 7280 četvornih metara, a površina građevine vrtića će biti 2155 četvornih metara.

Predviđeno je da u vrtiću bude 12 odgojnih skupina za smještaj 199 djece, organiziranih u četiri jasličke i osam vrtićkih skupina, od kojih će jedna jaslička i dvije vrtićke biti za djecu pripadnike talijanske nacionalne manjine. Građevina će djelimično imati zeleni krov, na kojem će biti postavljeni solarni kolektori.

(Hina) xdsil ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙