FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski konzul posjetio pulske prosvjetne ustanove

Autor: dspo
PULA, 3. svibnja 2012.(Hina) - Generalni konzul Republike Italije Renato Cianfarani posjetio je danas Pulu, gdje je obišao predškolsku i školske ustanove koje provode program i nastavu na talijanskom jeziku.

U sklopu obilaska posjetio je vrtić "Rin Tin Tin" gdje ga je ravnateljica Tamara Brussich upoznala s novouređenim prostorima, aktivnostima djece po skupinama i programima koje provode.

Talijanski konzul je zatim posjetio talijansku osnovnu školu "Giuseppina Martinuzzi" i srednju školu "Dante Alighieri", gdje ga je dočekala ravnateljica Debora Radolović sa suradnicima.

"Posjetio sam funkcionalne škole, u kojima rade vrijedni učitelji, čiji učenici ostvaruju zapažene rezultate. To samo potvrđuje da su škole važne ne samo za članove Zajednice Talijana, već obogaćuju život u gradu Puli", istaknuo je Cianfarani dodavši kako su sve pulske ustanove primjer suradnje dviju država, Italije, koja financira obnovu, i Hrvatske, koja preuzima razne druge obveze. Ustvrdio je kako su škole važne jer, kako je rekao "čine osnovu da se na ovim prostorima očuvaju talijanska kultura i jezik".

(Hina) xdspo ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙