FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada Unicredit i zaposlenici Zagrebačke banke donirali 30 tisuća eura hrvatskim udrugama

Autor: Lidija Baković
ZAGREB, 7. svibnja 2012. (Hina) - Zaklada UniCredit i Zagrebačka banka danas su u Centru Kaptol predstavili programe kojima su tijekom prošle godine njihovi zaposlenici donirali 30 tisuća eura projektima udruga namjenjenih djeci, "Ljubav na djelu", "Debra" i "Veliko srce malom srcu".

Udruzi roditelja "Ljubav na djelu" donirano je 15 tisuća eura koji će biti iskorišteni za uređenje Odjela hematologije i onkologije Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje se liječe djeca oboljela od malignih bolesti.

Debra, udruga roditelja i djece oboljele od bulozne epidermolize "djeca leptiri" dobila je 10 tisuća eura koji će se iskoristiti za dnevnu njegu te formiranje centra za epidermolizu pri Klinici za dječje bolesti.

Udruzi "Veliko srce malom srcu", udruzi roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima, donirano je pet tisuća eura za nabavku opreme za otkrivanje srčanih mana u Kliničkom centru u Zagrebu.

O aktivnostima djelatnika Zagrebačke banke govorila je direktorica identiteta i komuniciranja, Marina Dijaković koja je istaknula da su prošlih godina zaposlenici Zagrebačke banke i zaklade UniCredit donirali ukupno 100 tisuća eura namijenjenih projektima 12 udruga iz cijele Hrvatske, od kojih su tri projekta, prikupljenih kroz projekt "Your choice, your project", namijenjena djeci sa zdravstvenim problemima.

"Veliko nam je zadovoljstvo poticati svoje zaposlenike na sudjelovanje u humanitarnim projektima, a u budućnosti se truditi što više pridonositi zajednici koja može računati na Zagrebačku banku i njezine zaposlenike", zaključila je Dijaković.

Predsjednik zaklade UniCredit Maurizio Carrara pojasnio je da se u UniCreditu zaposlenike potiče na sudjelovanje u humanitarnim projektima, a prikupljena sredstva zaklada udvostručuje.

"Do sada smo u svim zemljama u kojima UniCredit djeluje uspjeli prikupiti četiri milijuna i 600 tisuća eura, a realizirali više od 400 projekata diljem Europe", rekao je Carrara.

Podsjetio je da je zaklada prije godinu i pol pokrenula projekt "Your choice, your project" ("Tvoj izbor, tvoj projekt"), koji uz proces glasovanja uključuje zaposlenike u izravni odabir projekata koji će se podupirati u njihovim zemljama te dodao kako UniCredit pruža savjetovanje zaposlenicima po pitanju dobrotvornog rada.

Kao najnoviji projekt zaklade naglasio je fokusiranje na privatne klijente banke boljeg ekonomskog statusa kojima se ukazuje na ulaganje i financiranja dobrotvornih organizacija i neprofitnih udruga te osoba s potrebama.

Ovom prigodom uručene su zahvalnice zaposlenicima Zagrebačke banke i UniCredit Leasing Hrvatska koji su kroz program Zajedničkog doniranja 2011. prikupili više od 40 tisuća eura za Dječju udrugu hrabrost - D.U.H., Marijini obroci, Rotor, Veliko srce malom srcu, Noina arka, Bukovačko srce, CARITAS Ljekarna Varaždin, Ljubav na djelu, Pobjede, Udruga distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih invalida Slavonski Brod (UDISB) i Debra.

(Hina) xlbak yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙