FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umag proslavio Dan grada

Autor: dspo
UMAG, 4. svibnja 2012.(Hina) - Dan grada i 67. obljetnicu oslobođenja Umag je danas proslavio svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj je među uzvanicima bio prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić, koji je izrazio zadovoljstvo što se u Umagu pripremaju projekti koji mogu pomoći razvoju grada, regije i države, a gradonačelnik je pozvao građane na zajedništvo jer se samo tako mogu prevladati problemi.

Umag je danas siguran i stabilan grad i upravo te vrijednosti nemaju cijenu ni alternativu, a dogovor i međusobno uvažavanje ključ je opstojnosti i prosperiteta, istaknuo je umaški gradonačelnik Vili Bassanese.

Pozvao je građane na zajedništvo jer se samo tako "problemi mogu prevladati i učiniti nešto za grad, županiju i državu", rekao je umaški gradonačelnik Vili Bassanese i poručio da nijedan pojedinac ni stranka ne smiju biti iznad interesa Umaga i njegovih građana.

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić, koji je s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom bio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, izrazio je zadovoljstvo što se u Umagu pripremaju projekti koji mogu pomoći razvitku grada, regije i države.

"Na nama u vladi je da pomognemo u realizaciji tih projekata. To ne ovisi o političkoj boji, već o kvaliteti samih projekata", istaknuo je Čačić i dodao kako su projekti poput izgradnje novih osnovnih i srednjih škola te projekti vezani uz energetsku učinkovitost projekti na kojima vlada "može pružiti ruku lokalnoj samoupravi".

"Svi instrumenti su spremni, zakonski okviri su donijeti, a financiranje je potpuno zatvoreno preko HBOR-a", poručio je Radimir Čačić. Po njegovim riječima, posljednje vladine mjere su odluke koje se nisu mogle izbjeći, a "predstavljaju stvaranje temelja za uspješno sutra".

"To je ulog u budućnost i to smo bili obvezni učiniti", istaknuo je prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić i zaključio da im za to treba pomoć i suradnja lokalne samouprave.

(Hina) xdspo ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙