FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Krapinsko-zagorske županije- Mesić o kriminalu

Autor: zkra
DESINIĆ/ VELIKI TABOR, 23. travnja 2012. (Hina) - Na popodnevnoj svečanosti održanoj u povodu Dana Krapinsko–zagorske županije u dvorcu Velikom Taboru obnašateljica dužnosti zagorske županice Sonja Borovčak rekla je da je to jedna od vodećih županija u povlačenju novca iz europskih fondova te da će i dalje raditi na tome da ostanu na hrvatskom vrhu.

Posebno me pritom veseli skori dovršetak projekta 'Remedisanus', vrijednog više od milijun eura, kojim se saniraju dva odlagališta otpada u županiji, rekla je županica.

Projekt je vrijedan milijun i sto tisuća eura, a sufinancira se iz Operativnog programa IPA Slovenija Hrvatska 2007.-2013. Novac će se, među ostalim, uložiti u čišćenje 60 divljih odlagališta otpada (30 s hrvatske strane i 30 sa slovenske strane).

Borovčak je predstavila i novi županijski portal "Građani predlažu", prvi takve vrste u Hrvatskoj, na kojem će građani moći izlagati svoje ideje i prijedloge u razvoju županije.

Govoreći o postignućima Krapinsko–zagorske županije pod vodstvom donedavnog župana, sadašnjeg ministra prometa, pomorstva i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem rekao je da bi Zagorje "sa svojim potencijalima moglo postati 'Austrija u malome'".

Bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji je također bio na svečanosti u povodu Dana županije, obraćajući se nazočnima rekao je kako su svaki dan novine pune žutila i afera te da bi čovjek koji ne poznaje stanje povjerovao da se u državi ništa ne radi, nego se samo bavimo kriminalom.

"No, kod nas funkcionira pravna država i to se rješavaju samo stvari koje su ostatci iz prošlosti. Zato želim da što prije završi RBA, što je u prijevodu Remetinec Bussiness Academy", dodao je.

Na svečanosti u povodu Dana Krapinsko–zagorske županije bili su i potpredsjednici Hrvatskoga sabora Nenad Stazić i Milorad Batinić te ministar Siniša Hajdaš Dončić.

(Hina) xzkra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙