FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uz Svjetski dan plesa, natjecanje u plesu građana starije životne dobi

Autor: mbuj
ZAGREB, 24. travnja 2012. (Hina) - U povodu Svjetskog dana plesa, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba organizirat će sutra natjecanje u plesu Zagrepčanki i Zagrepčana starije životne dobi.

Manifestacija će se održati u 12 sati, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma. Nastupiti će više od 200 izvođača, korisnika domova za starije i nemoćne osobe i Projekta gerontološki centri Grada Zagreba te gosti iz drugih ustanova koji će, navodi gradski ured, pokazati kako je "ples most koji spaja i briše sve granice i prepreke na koje u svakodnevnom životu nailazimo".

"Natjecanjem i plesnom prezentacijom želimo pokazati kako životna dob nije prepreka za plesni pokret već je potrebna samo volja", ističe u priopćenju pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna. Dodaje kako tu manifestaciju organiziraju petu godinu za redom u suradnji sa Športskim plesnim klubom "Harmony" Zagreb.

Svjetski dan plesa slavi se od 1982. godine, 29. travnja, na dan rođenja začetnika modernog baleta i jednoga od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea. Hrvatska Svjetski dan plesa obilježava od 1999. godine.

(Hina) pp/xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙