FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: oprez uoči objave novih pokazatelja

Autor: scvi
NEW YORK, 2. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi blago su oslabili u srijedu, dan nakon što je Dow Jones dotaknuo najvišu razinu u nešto više od četiri godine, jer su investitori na oprezu uoči objave novih gospodarskih pokazatelja.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,300 sati na gubitku 20 bodova, a tehnološki Nasdaq 8 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 oslabio je 2,7 bodova, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Tržište dionica pritisnuli novi, slabi makrogospodarski podaci iz eurozone.

Institut Markit izvijestio je da se pad aktivnosti u industrijskom sektoru, započet u rubnim zemljama eurozone, sada ukorijenio i u ključnim zemljama poput Njemačke i Francuske. Pritom su aktivnosti u njemačkom industrijskom sektoru u travnju zabilježile najoštriji pad u gotovo tri godine a pad je zabilježen i u Francuskoj, Italiji i Grčkoj.

Odvojena su izvješća u srijedu pokazala i rast nezaposlenosti u Njemačkoj i Francuskoj u travnju.

Za nove smjernice investitori čekaju pokazatelje iz SAD-a. Danas će biti objavljeno izvješće o broju zaposlenih u američkim privatnim kompanijama agencije ADP u proteklome mjesecu, te podaci o narudžbama američkim tvornicama u ožujku.

Također, 31 od ukupno 500 kompanija iz sastava S&P indeksa za danas je najavila objavu poslovnih rezultata za prvo tromjesečje, među kojima su Visa i MasterCard.

Na europskim tržištima dionica također se oprezno trguje. Londonski FTSE indeks trenutno je u minusu 0,45 posto, dok je frankfurtski DAX u plusu 0,27 posto, a pariški CAC 0,75 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙