FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi najavljuju blagi rast cijena

Autor: scvi
NEW YORK, 16. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi najavljuju blagi rast cijena dionica na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu, nakon oštrog pada prošloga tjedna, no smjer tržišta ovisit će o novim makroekonomskim podacima i kvartalnim poslovnim izvješćima kompanija.

Dow Jones terminski indeks bio je u 13,00 sati u plusu 39, a Nasdaq terminski indeks 7,5 bodova. S&P terminski indeks porastao je 4,3 boda, ili oko 0,3 posto.

Usporavanje rasta kineskog gopsodarstva i rast prinosa na obveznice prezaduženih članica eurozone, posebice Španjolske, izazvali su prošloga tjedna oštar pad cijena dionica.

Dow Jones potonuo je 1,6, a S&P 500 i Nasdaq indeks oko 2 posto, što je njihov najveći tjedni pad u ovoj godini.

No, ulagači zasad ignoriraju proboj prinosa na španjolske 10-godišnje obveznice iznad zabrinjavajuće razine od 6 posto, zbog čega je tečaj eura u jednom trenutku, po prvi puta nakon dva mjeseca, zaronio ispod granice od 1,30 dolara.

U fokusu ulagača bit će danas izvješće o prometu u trgovini na malo u SAD-u. U anketi Reutersa analitičari procjenjuju da je u ožujku potrošnja porasla 0,3 posto, nakon skoka od 1,1 posto u veljači.

Nastavlja se i sezona objave kvartalnih poslovnih rezultata kompanija i banaka. Izvješće za prvo tromjesečje danas će, među ostalim, objaviti Citigroup i Mattel, najveći svjetski proizvođač igračaka.

I na europskim su burzama cijene dionica danas porasle, nakon prošlotjednog oštrog pada. U 13,00 sati londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u plusu između 0,6 i 0,9 posto.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙