FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: tdel
ZAGREB, 9. travnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

GRAČIŠĆE - Nekoliko tisuća posjetitelja, među kojima i ministar turizma Veljko Ostojić, okupilo se na 10. Smotri vina središnje Istre koja je danas održana u Gračišću nedaleko Pazina. Bogata enogastronomska ponuda bila je tijekom dana razmještena u 18 službenih vinskih konoba te 24 ugostiteljska objekta tamošnje starogradske jezgre. Posjetitelji su mogli birati među 266 vrsta vina koje je na smotru predstavljalo 114 istarskih vinara, a od bijelih najzastupljenija je bila istarska malvazija i chardonay te pinot i muškat, dok su se od crnih vina nudili teran, refošk i merlot. Najboljim bijelim vinom ocijenjena je malvazija vinara Marija Banka iz mjesta Bašići kraj Tinjana, a najboljim crnim vino proglašen je merlot vinara Siniše Serga iz Svete Katarine. Posjetivši ovogodišnju Smotru vina središnje Istre ministar turizma Veljko Ostojić u izjavi novinarima istaknuo je kako je Gračišće postalo prepoznatljivo turističko odredište, dok ova manifestacija pokazuje kako se "s puno volje, dobrih ideja i ne previše novaca može napraviti iznimno puno".

PULA - Tijekom proteklog vikenda u Istru je preko triju graničnih prijelaza - Plovanija, Kaštel i Požane ušlo ukupno 65.710 putnika, među kojima su 53.653 bili strani državljani, doznaje se danas u Policijskoj upravi istarskoj. Istodobno u protekla tri dana Istru je napustilo 45.666 putnika. Inače, prošle je godine za uskrsni vikend u Istru došlo više od 107 tisuća stranih gostiju a i vremenske su prilike bile bolje nego proteklog vikenda. Prema procjeni direktora Turističke zajednice Istarske županije Denisa Ivoševića, razlika s lanjskim Uskrsom vezano za broj stranih posjeta ne bi trebala biti značajnija, te će se bez problema nadoknaditi.

DUBROVNIK -Hrvatski radio - Radio postaja Dubrovnik danas obilježava 70 godina rada i to je nakon Radio Zagreba, najstarija radio postaja u Hrvatskoj. Osnovana je 9. travnja 1942. godine i od tada je ostala neodvojivim dijelom javnog života grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Svojim programom Radio Dubrovnik pokriva sva područja javnog života hrvatskoga juga, posebno njegujući tradiciju i kulturnu baštinu Dubrovnika, njegov duhovni trag, identitet i posebnost. Ne prestajući emitirati ni u najtežim trenutcima tijekom srbocrnogorske opsade grada Dubrovnika, Radio Dubrovnik bio je jednako sa svojim slušateljima u skloništima i braniteljima grada na prvoj crti bojišnice. Radio Dubrovnik neprekidno se mijenjao sa zahtjevima novog trenutka i u tehničkom i u programskom smislu. Kroničari su zabilježili da je u eter dubrovačke Radio postaje prvo emitirana pjesma "Oj more duboko" i od tada pa sve do danas Radio Dubrovnik emitira iz vile Dubravka na Pilama.

SINJ - Četrdesetjednogodišnji djelatnik HEP-a A.T. smrtno je stradao u Biteliću od udara groma, koji je pogodio vrh kišobrana što ga je A.T. držao u ruci, izvijestila je danas splitska policija nakon provedenog očevida. Električar HEP-a A.T. (41) je jučer oko 12 sati zajedno sa svojim kolegom A.N.K. (29) došao u Bitelić, na području Sinja, kako bi popravili dalekovod. Obojica su se kranom podigli do dalekovoda na 10-tak metara visine, i budući da je padala kiša A.T. je u ruci držao kišobran. U jednom trenutku dok je A.N.K. (29) postavljao uzemljenje na dalekovod koji je bio isključen iz električne mreže, zagrmjelo je a grom je udario u vrh kišobrana odbacivši na pod 41-godišnjeg HEP-ovca na mjestu ga usmrtivši, navodi splitska policija.

(Hina) xtdel ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙