FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: tdel
ZAGREB, 16. travnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Na zagrebačkome Županijskom sudu danas počinje još jedno suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Riječ je o slučaju "Fimi media", jednoj od najvećih korupcijskih afera zbog koje će se na optuženičkoj klupi naći i donedavno vladajuća politička stranka Hrvatska demokratska zajednica (HDZ). Sanaderu, HDZ-u, bivšim dužnosnicima te stranke - glasnogovorniku Ratku Mačeku, rizničaru Mladenu Barišiću i blagajnici Branki Pavošević te vlasnici marketinške agencije po kojoj je slučaj dobio ime Nevenki Jurak sudit će se pred vijećem sutkinje Ivane Čalić. USKOK optužene tereti da su iz državnih tvrtki i institucija od 2003. do 2009 "izvukli" više od 70 milijuna kuna, od čega je 31,6 milijuna kuna završilo u HDZ-ovom "crnom fondu".

ZAGREB - Na suđenju bivšem savjetniku ministra unutarnjih poslova Tomislavu Merčepu danas bi trebali svjedočiti bivši visoki državni dužnosnici Franjo Gregurić i Vladimir Šeks. Merčep je optužen da je od listopada do polovice prosinca 1991. kao zapovjednik pričuvne postrojbe MUP-a naredio nezakonito uhićenje 52 osobe te mučenje i ubojstva 43 civila sa zagrebačkoga, kutinskoga i pakračkog područja. Gregurić je u tom razdoblju bio predsjednik vlade, a Šeks potpredsjednik Sabora. Rasprava će se održati na Trgovačkom sudu.

SLAVONSKI BROD - Glazbeno-scenskom čarolijom "Jagor" koju je s 56 glumaca dramske družine Guliver iz Osnovne škole "Bogoslav Šulek" režirao Goran Zovko sinoć je započelo 41. izdanje manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić". Unatoč kiši i hladnom vremenu na središnjem slavonskobrodskom trgu, koji nosi ime Ivane Brlić Mažuranić, program otvorenja pratila je brojna publika. Tijekom manifestacije koja traje do 20. travnja vlast po tradiciji u Slavonskom Brodu imaju djeca, a ključeve je sudionicima manifestacije predao Zoran Ivanović, zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda, koji je Brođane i njihove goste pozvao da uživaju u obimnom programu koji slijedi u idućih pet dana. Program manifestacije obuhvatit će 80-ak različitih događanja - predstave, predstavljanja knjiga, izbor literarnih i likovnih radova, planinarske pohode, filatelističke, novinarske i fotografske radionice te glazbene slušaonice.

ZAGREB - Rani filmovi multimedijskog umjetnika Tomislava Gotovca bit će uskoro prikazani u Anthology Film Archives u New Yorku, a njegova samostalna izložba otvorena je u varšavskom Institutu avangardi, priopćio je jučer Institut "Tomislav Gotovac". Samostalna izložba Toma Gotovca "Sve je počelo na Rio Grande, gdje I was Male Bride i vidio Tragic Hunt na Battleground i čuo The Glenn Miller Story", u kojoj je prikazan njegov rad od samog početka, izbor iz serija kolaža nastalih šezdesetih godina te nekoliko važnih primjera iz eksperimentalnoga filmskog opusa, otvorena je u varšavskom Institutu avangardi 13. travnja. Gotovčevi rani filmovi bit će uskoro prikazani u Anthology Film Archives u New Yorku, kultnom mjestu svih filmskih stvaralaca i gledalaca. Program pod nazivom Yugoslav Experimental Cinema prezentirat će dinamičnu scenu koja je od pedesetih do kraja osamdesetih godina bila karakteristična za cijeli niz autora okupljenih u filmske klubove, navodi se, među ostalim, u priopćenju Instituta "Tomislav Gotovac".

(Hina) xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙