FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren Sajam lova i ribolova "Salori 2012."

Autor: vsik
OSIJEK,27. travnja 2012.(Hina) - Na osječkome Pampasu danas je otvoren 9. sajam lova i ribolova "Salori 2012." na kojem će do 29. travnja sudjelovati 150 izlagača, mnoge lovačke i ribolovne udruge iz Hrvatske te turističke zajednice.

Po ocijeni organizatora, direktora osječkoga sajma Hrvoja Kralja, riječ je o najvažnijem sajmu te vrste u Hrvatskoj, koji svake godine okuplja sve više ljubitelja lova i ribolova. Sajam će pratiti mnoge popratne aktivnosti i okrugli stolovi o lovu i ribolovu te o štetnosti kormorana za riblji fond. Na Staroj Dravi u blizini Osijeka održat će se i ribičko natjecanje, a ocjenjivat će se i lovački psi.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić istaknuo je otvarajući "Salori 2012." kako je upravo ta županija najbogatija s divljači i ribljim fondom te da su prirodne ljepote, bogatstvo rijeka i šuma veliki turistički i gospodarski potencijali. U Osječko-baranjskoj županiji ima 3000 lovaca i oko 8000 športskih ribolovaca, čije su aktivnosti prepoznate diljem Hrvatske, rekao je župan Šišljagić.

Sajam lova i ribolova održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, grada Osijeka, Osječko-baranjske županije, Hrvatskoga lovačkog saveza i Hrvatskoga športskoga ribolovnog saveza.

Posjetiteljima se nudi bogata kulinarska ponuda, a održat će se i natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša i čobanca.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙