FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 16. sajam zdravlja

Autor: gvin
VINKOVCI, 20. travnja 2012. (Hina) - U sportsko-rekreacijskome centru u Vinkovcima danas je otvoren 16. sajam zdravlja, trodnevna manifestacija posvećena prezentaciji i promicanju zdravlja i zdravog načina života.

Otvarajući Sajam, gradonačelnik Mladen Karlić istaknuo je da se posljednjih deset sajmova redovito održava u Vinkovcima te je zaželio da se taj sajam održava u svim gradovima Hrvatske jer bi time ispunio svoju zadaću promicanja zdravlja i podizanja kvalitete života.

Karlić je rekao da je ovogodišnji Sajam zdravlja okupio 136 izlagača te da će se kroz tri dana održati 80 različitih predavanja, skupova, radionica i prezentacija koje će multidisciplinarno obrađivati temu zdravlja, od prehrane i tjelovježbe do urbanog planiranja i energetske učinkovitosti.

Osim vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, nazočne su pozdravili i predstavnici Rijeke, Poreča, Koprivnice i Dubrovnika.

Predsjednik Hrvatske mreže zdravih gradova Slobodan Lang najavio je da je između te organizacije i gradova Vinkovaca i Dubrovnika postignut dogovor o intenziviranju suradnje u kojoj bi poljoprivrednici i stočari te drugi proizvođači hrane s vinkovačkog područja svoje proizvode plasirali u Dubrovnik. Najavio je konkretiziranje te inicijative i redovito izvještavanje na budućim sajmovima o postignutim rezultatima vezanim uz današnji dogovor.

Pokrovitelj Sajma zdravlja je Ministarstvo zdravlja, a organizatori su grad Vinkovci i Vukovarsko-srijemska županija te Hrvatska mreža zdravih gradova.

(Hina) xgvin ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙