FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proslavljen dan Brodsko-posavske županije

Autor: sbro
SLAVONSKI BROD, 13. travnja 2012. (Hina) Dan Brodsko-posavske županije 15. travnja i 19. obljetnica njezina utemeljenja danas je proslavljen svečanom sjednicom Županijske skupštine u Slavonskom Brodu.

Na sjednici je, uz mnogobrojne goste iz susjednih županija te gradske i županijske uglednike bila i potpredsjednica Hrvatskoga sabora Jadranka Kosor, koja je u kratkom govoru podsjetila na potporu bivše vlade županijskim projektima, posebice tvrtki "Đuro Đaković".

Župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine Zvonimir Markotić rekli su kako je proteklih godina, unatoč krizi, bilo ulaganja u važne gospodarske, poljoprivredne i infrastrukturne projekte.

Županija zajedno s Ministarstvom gospodarstva sudjeluje u programu kreditiranja poduzetništva, a dosada je realizirano ili je u postupku 16 investicija, rekao je župan nabrajajući angažman županije za nepovratna financijska sredstva za turizam, za poduzetničke zone, te projekte za smanjenje nezaposlenosti, posebice žena.

Promičući kontinentalni turizam i turističke mogućnosti u gospodarskome te kulturnom i društvenom razvitku, županija je kandidirala najviše pojedinačnih projekata mjerodavnome ministarstvu, rekao je.

Kad je riječ o zdravstvu i razvoju medicinske skrbi, župan Marušić istaknuo je projekt izgradnje poliklinike u Slavonskome Brodu vrijedne 33,5 milijuna kuna.

Na svečanosti su zaslužnim pojedincima i tvrtkama dodijeljena županijska priznanja i nagrade. Najvećim priznanjem - Zlatnom plaketom nagrađeni su predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Ivan Cindrić i tvrtka Clarum d.o.o. iz Nove Gradiške.

(Hina) xsbro ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙