FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen Dan Karlovačke županije

Autor: vhor
KARLOVAC, 13. travnja 2012. (Hina) - Dan Karlovačke županije i 19. obljetnice njezina osnutka obilježeni su danas svečanom sjednicom Županijske skupštine u karlovačkom Gradskom kazalištu "Zorin dom" na kojoj su uručena godišnja priznanja.

Predsjednik Županijske skupštine Josip Zaborski uručio je priznanje za životno djelo Mihajlu Šepi, za pedesetogodišnji doprinos razvoju glazbenog amaterizma, očuvanju baštine i tradicijskih instrumenata. Javna priznanja primili su i primarijus Mirjana Lončarić Katušin za doprinos razvoju zdravstva, Ivan Podvorac za razvoj obrtništva, ITF - međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina za projekt "Karalovačka županija bez mina", Energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske REGEA za unapređenje sustavnog i održivog korištenja energije te Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata za sve humane aktivnosti.

Župan Ivan Vučić je uz pregled godišnjih aktivnosti pobrojao i projekte na kojima se tek radi te je izrazio uvjerenje da će njihova realizacija na polju gospodarstva, energetske učinkovitosti, poljoprivrede, turizma i svih društvenih djelatnosti donijeti bolje dane za sve žitelje Karlovačke županije.

Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, povezane s Karlovačkom županijom Poveljom o prijateljstvu, ustvrdio je da je postojeći teritorijalni ustroj potvrdio kao uspješan model, te da su obje županije primjer da je njihovo formiranje pridonijelo razvoju. Pozvao je "one koji žele otvoriti raspravu o drugačijem regionalnom ustroju da imaju na umu da su i županije, i u najvećem broju i gradovi i općine, donijeli napredak i dobrobit svojim građanima".

Svečanoj sjednici nazočili su počasni stanovnik Karlovačke županije, nekadašnji ministar vanjskih poslova Mate Granić, saborski zastupnici iz Karlovačke županije, župani, gradonačelnici i načelnici općina s kojima Karlovačka županija uspješno surađuje i drugi gosti.

(Hina) xvhor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙