FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašena elementarna nepogoda za Požeško-slavonsku županiju

Autor: vreb
POŽEGA, 17. travnja 2012. (Hina) - Zbog šteta od mraza, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović proglasio je danas elementarnu nepogodu na području te županije.

Po prvim procjenama, štete od mraza koji je Požeško-slavonsku županiju pogodio 9. i 10. travnja ove godine, kada su se temperature spustile do osam stupnjeva ispod ništice, iznose oko 90 posto, a na nekim voćkama šteta je sto posto.

Stradale su i ratarske kulture koje su u fazi nicanja, poput šećerne repe. Sve fizičke i pravne osobe u roku od osam dana od dana proglašenja elementarne nepogode štetu od mraza mogu prijaviti mjerodavnom tijelu u općinama i gradovima. Prijavljuje se samo šteta na imovini koja nije osigurana od mraza, rekao je Aladrović.

Štetu od elementarne nepogode procijenit će općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta, nakon čega će podatke dostaviti županijskome povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, koje će na temelju izvješća Državnom povjerenstvu za elementarne nepogode podnijeti zahtjev za ublažavanje njezinih posljedica.

(Hina) xvreb ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙