FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Zelena čistka" u Osijeku

Autor: ivuc
OSIJEK, 21. travnja 2012.(Hina) - Akcija "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš", u Osijeku će se tijekom dana održati na 11 lokacija, a okupit će više od 300 volontera, među kojima i pripadnici Hrvatske vojske.

U povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi akciji čišćenja i uređivanja grada priključili su se članovi osječke gradske uprave i gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji je kazao kako je akcija, koja se odžrava u povodu dana planeta Zemlje, ujedno i dio priprema za nagradu "Zlatni cvijet Europe", u kojoj Osijek, kao hrvatski predstavnik, sudjeluje kao jedini grad, koji nije iz Europske unije.

U izjavi novinarima Bubalo je kazao kako će ovakvih akcija biti i ubuduće, da su proteklih tjedana definirane najkritičnije lokacije, gdje je nužno uređivanje, te zahvalio ministru obrane Anti Kotromanoviću, pripadnicima Hrvatske vojske te svim ostalim sudionicima, na uključivanju u akciju.

Smatramo da se u akciju trebaju uključiti civilni sektor i druge organizacije, a i gradska uprava, u iduća dva mjeseca, do dolaska komisije Europskog udruženja za cvijeće i krajobraz, koje je pokretač ove akcije, ima još puno toga za napraviti, u uređivanju i zaštiti određenih prostora i fasada, kazao je gradonačelnik Bubalo.

Iako smo u završnom izboru jedini grad koji nije iz EU, držim da imamo veliku šansu, ako svi građani daju svoj doprinos, dodao je Bubalo.

(Hina) xivuc yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙