FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan sporazum o suradnji Zagreba i Prištine

Autor: Lidija Baković
ZAGREB, 28. ožujka 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i gradonačelnik Prištine Isa Mustafa potpisali su danas u zagrebačkoj palači Dverce sporazum o prijateljstvu i suradnji dvaju gradova u interesu poboljšanja suradnje na gospodarskom planu.

Gradonačelnik Prištine Isa Mustafa podsjetio je da su Priština i Zagreb surađivali i prije, a na prošlogodišnjem susretu odredili područje zajedničke suradnje u kojem vide konkretan interes glavnih gradova Hrvatske i Kosova.

"Postoji interes na gospodarskom planu, u suradnji razvoja urbanih i prostornih planova, razvoja osnovnog i srednjeg obrazovanja, rješavanju prometnih teškoća, razmjeni iskustva u organiziranju uprave i korištenju novih metoda", rekao je Mustafa dodavši da će Zagreb i Priština unaprijediti svoju suradnju te ujedno pozvao zagrebačkog gradonačelnika u posjet Prištini.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da se potpisivanjem sporazuma obvezuju razmjenjivati iskustva u javnim poslovima, prometu, ekologiji i komunalnoj infrastrukturi te jačati gospodarske subjekte Zagreba i Prištine kako bi surađivali na korist svojih građana.

Gradonačelnik Bandić svome prištinskom kolegi darovao je kristalni svijećnjak s hrvatskim pleterom, a on njemu dio remena tradicionalne kosovske narodne nošnje iz 18. stoljeća.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić kazao je da međugradska suradnja znači razmjenu iskustava, nove ideje i bolji standard za sve građane.

"Želimo da grad Zagreb u sljedećih deset godina postane najrazvijeniji grad južno od Beča", rekao je dodavši da godi kada "mladi grad kao što je Priština i mlada demokracija kao što je Kosovo gleda u smjeru Zagreba".

(Hina) xlbak yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙