FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sadnja stabala u sveučilišnom kampusu

Autor: ivuc
OSIJEK, 3. travnja 2012.(Hina) - Sadnjom 22 stabla i 80 primjeraka grmolikog bilja u osječkom sveučilišnom kampusu, članice osječkog Lions cluba Mursa i članovi osječkog Lions cluba danas su se uključili u međunarodnu akciju Lions Internationala "Naša zemlja, naš okoliš, naša odgovornost - posadi milijun stabala".

Predsjednica Lions cluba "Mursa" Draženka Gutzmirtl kazala je kako su se sadnjom stabala hrasta i javora te grmolikog bilja osječki Lions clubovi uključili u ovu akciju, u kojoj je do sada, u 90 zemalja, aktivnostima oko 3500 klubova posađeno oko 7,5 milijuna stabala.

Dodala je kako je akcija ostvarena u suradnji s Rektoratom osječkoga Sveučilišta, a provedena kod zgrade učiteljskoga fakulteta. Sredstva za kupnju sadnica prikupljena su ranijim humanitarnim akcijama.

Gutzmirtl je napomenula kako će LC "Mursa" predložiti da ubuduće svaki magistar ili doktor znanosti osječkoga Sveučilišta u kampusu zasadi po jedno stablo.

Predsjednik osječkog Lions cluba Rudika Gmajnić rekao je kako se sredstva prikupljena humanitarnim akcijama Lions clubova na ovakav način ulažu u društveno dobro, a uklapanjem u međunarodnu akciju daje se doprinos zaštiti okoliša.

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙