FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovački HDZ i HSS traže referendum o upravljanju zidinama

Autor: hspa
DUBROVNIK, 6. travnja 2012. (Hina) - Klub vijećnika HDZ-a i HSS-a u dubrovačkome Gradskom vijeću danas je u skladu sa Statutom grada podnio prijedlog za donošenje odluke o raspisivanju referenduma u vezi s upravljanjem dubrovačkim zidinama.

Potrebna trećina članova Gradskoga vijeća od 11 vijećnika podnijela je prijedlog da referendumsko pitanje bude: "Tko treba upravljati Dubrovačkim zidinama: 1. Društvo prijatelja dubrovačke starine (DPDS) ? 2. Grad Dubrovnik (SDP/HNS, HSLS, HSU, NL)?

"Nakon proteklih događaja između grada i DPDS koji se temelje na dugogodišnjim ugovorima između Grada i društva te činjenice da je od osnutka društva 1952. godine njegov osnovni cilj i svrha očuvati kulturnu baštinu, a posebno fortifikacijske građevine na području bivše Dubrovačke Republike, te da je upravo uspješna skrb rezultat današnjeg stanja i sačuvanosti tih objekata, smatramo da o tako važnome i osjetljivom pitanju za Dubrovnik i dubrovačku tradiciju svoje mišljenje moraju i imaju pravo dati svi birači na području grada, što je potvrđeno Zakonom i Statutom grada te se Gradskom vijeću predlaže da donese odluku o raspisivanju referenduma", navodi se u obrazloženju prijedloga za odluku o raspisivanju referenudma .

(Hina) xhspa yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙