FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlahušićev prijedlog upravljanja dubrovačkim zidinama

Autor: hspa
DUBROVNIK, 2. travnja 2012. (Hina) - Gradonačelnik Andro Vlahušić poslao je Društvu prijatelja dubrovačke starine prijedlog upravljanja zidinama koji je dostavljen i Ministarstvu kulture, objavljeno je danas na internetskoj stranici grada Dubrovnika.

Predloženo je da se cijena ulaznica od ove sezone poveća na 80 kuna zbog povećanja PDV-a te za 2013. godinu na 12 eura u kunskoj protuvrijednosti kako bi se osigurao primjeren dohodak od najvažnijega i najposjećenijega dubrovačkog spomenika kulture, a cijena "uskladila s mjerama upravljanja turizmom u destinaciji koja će se uvesti do iduće godine".

Dosadašnji ugovori i njihovi dodatci kojima su regulirani odnosi grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine stavili bi se izvan snage dok se ne usklade ugovoreni odnosi s pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

Novim ugovorima odredilo bi se da grad Dubrovnik samostalno upravlja zidinama, a Društvo prijatelja dubrovačke starine vodi obnovu zidina, zašto bi grad uplaćivao novac nakon provedenih postupaka javne nabave. Kako bi se omogućio neometan rad tog društva, dodatak u visini od deset posto novca uloženog u obnovu zidina uplaćivalo bi mu se za popularizaciju zidina, očuvanje baštine, druge aktivnosti i vođenje poslovanja.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić upozorio je Društvo prijatelja dubrovačke starine na odluke o komunalnom redu grada kojima je određen način isticanja zastava te na potrebu da skine svoju zastavu s dubrovačkih zidina.

Ako to društvo to ne učini, grad Dubrovnik osigurat će da se ta odluka provede 4. travnja do deset sati ujutro.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙