FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Društvo prijatelja starine protiv Dubrovnika podnijelo posjedovnu tužbu

Autor: hspa
DUBROVNIK, 5. travnja 2012. (Hina) - Društvo prijatelja dubrovačke starine jutros je protiv grada podnijelo posjedovnu tužbu zaštite prava na posjed zato što su jučerašnjom akcijom gradski komunalni redari silom ušli na zidine kako bi skinuli njihove zastave, rekli su na današnjoj konferenciji čelnici tog Društva.

Na konferenciji za novinare čelnici Društva prijatelja dubrovačke starine potpredsjednik Denis Orlić i član Malog vijeća Srđan Kera govorili su o odnosima grada i tog društva. Orlić je rekao kako je Društvo prijatelja dubrovačke starine jedna od nastarijih udruga građana u Dubrovniku koja je uvijek dobro surađivala s gradskom vlašću iako odnosi nisu bili jednostavni i jednoznačni, ali su se uvijek dogovorili.

Orlić je rekao da Grad nije imao pravo provaliti na zidine s obzirom se Društvo uknjižilo na plodouživanje dijela gradskih zidina.

Također je rekao kako svake godine rad toga društva kontrolira Ministarstvo financija i državna revizija, kojima se uredno dostavljaju sva financijska izvješća. Društvo je otvoreno za sve zainteresirane pa je tako prošle godine primilo sto novih članova.

Član Malog vijeća Srđan Kera ocijenio je da je skidanje zastava Društva prijatelja dubrovačke starine demonstracija sile.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙