FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Društvo prijatelja dubrovačke starine od Murati traži očitovanje o Vlahušićevim prijedlozima

Autor: hspa
DUBROVNIK, 3. travnja 2012. (Hina) - Društvo prijatelja dubrovačke starine poslalo je danas pismo predstavnici Gradskog vijeća Olgi Murati u kojemu od nje traži da se očituje o prijedlozima gradonačelnika Andre Vlahušića, koji je zatražio povećanje cijena ulaznica na 80 kuna, da se zastava tog društva skine sa zidina u skladu s odlukom o komunalnom redu grada Dubrovnika te da se ugovori kojima su regulirani odnosi grada i društva stave izvan snage.

Društvo u pismu ističe kako sve te tri točke nisu u ovlasti gradonačelnika Andre Vlahušića.

Nije jasno spomenuto povećanje cijena ulaznica u situaciji kad su sve turističke agencije i cjelokupna turistička javnost upoznate s cjenikom i kad su tiskane odgovarajuće brošure i obavijesti, ni zašto se i na temelju kojih ovlasti gradonačelnik pokušava miješati u dvostrani i valjani obvezni ugovorni odnos.

Kad je riječ o isticanju zastave, u Društvu prijatelja dubrovačke starine naglašavaju da ono svoje zastave na zidinama ističe na temelju ugovora s gradom Dubrovnikom i na osnovi valjanih propisa Republike Hrvatske. Također napominju da je uporaba i način zaštite grada Dubrovnika u ovlasti Gradskog vijeća, koje nije donijelo odluku o skidanju zastave tog društva sa zidina pa je svaki pokušaj provođenja takve nezakonite odluke ozbiljno kršenje zakona.

Ugovor o upravljanju i gospodarenju gradskim zidinama zaključenjen je i potpisan 23. prosinca 2009. Potpisao ga je gradonačelnik Andro Vlahušić, a temelji se na odluci Gradskog vijeća. Ako se taj odnos želi mijenjati, takvu odluku treba donijeti Gradsko vijeće i obratiti se mjerodavnom sudu koji je jedini ovlašten odlučivati o zakonitosti ili nezakonitosti nekog pravnog odnosa.

Uvažavajući sve to, Društvo prijatelja dubrovačke starine ne može se očitovati o predloženim mjerama iz gradonačelnikova dopisa, stoji u pismu tog društva poslanom predsjednici dubrovačkoga Gradskog vijeća Olgi Murati.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙