FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovačka županijska skupština o poslovanju zdravstvenih ustanova

Autor: vhor
KARLOVAC, 3. travnja 2012. (Hina) - Od 13 zdravstvenih ustanova u Karlovačkoj županiji osam ih je prošle godine poslovalo pozitivno, a bolnice u Karlovcu i Ogulinu, domovi zdravlja u Slunju i Ozlju te Ustanova za zdravstvenu njegu u kući poslovali su s gubitkom, rečeno je danas na sjednici Županijske skupštine na kojoj je prihvaćeno izvješće o njihovu radu.

Po izvještaju pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Višnje Jović, "karlovačka bolnica je u minusu 3,9 milijuna kuna, ogulinska 744 tisuće kuna, Dom zdravlja u Slunj 372.660 kuna, Dom zdravlja u Ozlju 53.168 kuna, a Ustanova za zdravstvenu njegu u kući 137.800 kuna".

Na primjedbu vijećnika dr. Brune Kurelića (SDP) da je minus od 3,9 milijuna kuna za karlovačku bolnicu "veliki kolaps", ravnatelj te bolnice Nedjeljko Strikić rekao je kako su u mnogo "većem minusu bolnice u Varaždinu, Puli, Zadru, Šibeniku i Dubrovniku", a poznato je i da su veledrogerije zbog dugova za 17 bolnica prekinule isporuku lijekova i reprodukcijskog materijala, no među njima, dodao je, nema bolnica iz Karlovca, Ogulina ili Duge Rese.

Izrazio je zabrinutost za buduće poslovanje tvrdeći kako je zdravstvo skupo i da u ovom trenutku u Hrvatskoj nema tko platiti tako visoku razinu usluge kakvu smo postigli. Došli smo do toga, rekao je, da 67 posto bolničkog proračuna odlazi na plaće, no, istaknuo je, liste čekanja bitno su kraće nego što je prosjek u Hrvatskoj. Ni na jednu pretragu ne čeka se dulje od dva mjeseca, a na osamdeset posto dijagnostičkih pretraga i pregleda čeka se kraće od mjesec dana, dodao je.

Na aktualnom satu župan Ivan Vučić rekao je, vezano uz blokadu računa općine Saborskog, da će se obratiti vladi u traženju rješenja. Naime, općina Saborsko je pod ovrhom jer po sudskoj presudi državi mora vratiti oko milijun kuna koje je nenamjenski potrošio bivši načelnik Luka Hodak, koji je zbog toga dobio 14 mjeseci zatvora.

(Hina) xvhor ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙