FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: nles
ZAGREB, 2. travnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

OSIJEK - Prošlog tjedna u Osječko-baranjskoj županiji dogodila su se tri razbojništva, a u suradnji sa zagrebačkom Policjskom upravom, uhvaćen je razbojnik, koji je u Osijeku, opljačkao dvije stanice za otkup zlata, izvijestila je danas osječko-baranjska PU, na redovitoj konferenciji za novinare. Glasnogovornica PU Ivana Delaš kazala je kako je nepoznati maskirani muškarac, 26. ožujka, oko 22,00 sati, uz prijetnju vatrenim oružjem, opljačkao kiosk u Osijeku te od djelatnice otuđio više tisuća kuna. Dodala je kako su dva maskirana muškarca, 27. ožujka, uz prijetnju vatrenim oružjem opljačkale trgovinu u Đurđenovcu, čime su trgovačku tvrtku, sa sjedištem u Zagrebu, oštetili za više desetaka tisuća kuna.Treće razbojništva dogodilo se 30. ožujka, u Bračkoj ulici, u Osijeku, oko 21,30 kada je 20-godišnjak iz Osijeka fizički napao 21-godišnjeg Osječanina, te mu, uz prijetnju tjelesnom snagom, otuđio mobitel, zbog čega će biti kazneno prijavljen.

ZAGREB - U prigodi tradicionalnog uskrsnog sureta članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem zajedno s njima položio je danas vijenac, zapalio svijeću i odao počast kod spomenika Glas hrvatske žrtve na zagrebačkom groblju Mirogoju te na Krematoriju kod Zajedničke grobnice neidentificiranih posmrtnih ostataka. Vijenac je kod spomenika Glas hrvatske žrtve položilo, zapalilo svijeće i odalo počast i izaslanstvo Ministarstva branitelja na čelu s ministrom Predragom Matićem Fredom, a kod Krematorija predvođeno njegovim pomoćnikom pukovnikom Ivanom Grujićem. Počast uz polaganje vijenaca, paljenje svijeća, odavanjem počast i molitvu odala su i izaslanstva Saveza udruga zatočenih i nestalih na čelu s predsjednicom Liljanom Alvir i izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

ZAGREB - Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak upozorila je danas Vladu na nužnost uspostave cjelovitog sustava skrbi za osobe s autizmom, kako bi se prekinulo sadašnje stanje u kojem je veliki dio potreba osoba s autizmom zanemaren čime se krše njihovih prava, na što su nadležne institucije upozoravane posljednje dvije godine. Skrb za osobe s autizmom trenutno se odvija u okviru Centra za autizam Zagreb, ustanove u sustavu odgoja i obrazovanja, koja skrbi o populaciji djece i odraslih osoba s autizmom, ali i osoba s intelektualnim teškoćama i drugim teškoćama u razvoju. Zbog činjenice da ustanova pripada sustavu odgoja i obrazovanja, otežana je organizacija i primjena različitih, a nužnih oblika i programa rada kao što su dijagnostika, psihosocijalna rehabilitacija te socijalna i zdravstvena skrb za djecu i odrasle s autizmom, stoji u priopćenju pravobraniteljice Slonjšak u povodu današnjeg Svjetskog dana autizma. Ona ističe da je nedopustivo da je u Hrvatskoj cjelokupna skrb za djecu i odrasle s autizmom prepuštena samo jednom sustavu i jednoj ustanovi - Centru za autizam Zagreb, koja zakonski i organizacijski ne može udovoljiti zahtjevnosti kvalitetne skrbi.

ZAGREB - Zbog neuredne dostave sudskog poziva optuženima Davoru Patafti i Narcisi Huljev za dva je tjedna odgođena sjednica optužnog vijeća na kojoj se treba odlučiti o utemeljenosti optužnice protiv bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka otpuženog da je pogodovao poduzetniku Patafti i oštetio grad za gotovo 50 milijuna kuna. Odvjetnik Ante Madunić izjavio je da je njegov branjenik Patafta nije dobio sudski poziv te da je znao za današnje ročište no zbog zdravstvenih tegoba je otputovao u inozemstvo. Nije želio otkriti gdje je Patafta i o kakvim zdravstvenim tegobama je riječ. "O tome ćemo Sudu dostaviti medicinsku dokumentaciju", kazao je Madunić dodavši da je sjednica optužnog vijeća odgođena za 19. i 20 travnja. Na toj bi sjednici sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Jasna Smiljanić trebala odlučiti o utemeljenosti USKOK-ove optužnice koja Čehoka tereti da je od kraja 2007. do lipnja 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom i gradskim poduzećima. U USKOK-u tvrde da je grad Varaždin pri tome oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna.

ZAGREB - Zagrebački Sindikat biciklista organizira sutra prosvjede ispred Gradskog poglavarstva i MUP-a kako bi ih upozorio na njihovu odgovornost za nepotrebna policijska globljenja biciklista, neprikladnu infrastrukturu, nedovoljnu sigurnost biciklista u prometu i druge biciklističke probleme. Prvi biciklističko-sindikalni prosvjed bit će u 17 sati ispred ispred Gradskog poglavarstva, a drugi sat vremena kasnije ispred MUP-a, najavio je danas Sindikat biciklista na svojoj facebook stranici. Sindikat biciklista predat će zahtjeve u kojima traži hitan početak izgrađivanja kvalitetnih biciklističkih staza uz brze ceste ili usporavanje prometa motornim vozilima tamo gdje nije moguća izgradnja staza, policijsku zaštitu biciklista na kolnicima te izmjenu nadležnih zakona kako bi se biciklizam poticao i bicikliste štitilo, a ne obeshrabrivalo i kažnjavalo. Kako stoji na facebook stranici Sindikata biciklista, prosvjed će se održati ispred dvije institucije koje s njima "igraju ping-pong i peru ruke od odgovornosti".

(Hina) xln yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙