FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: gradonačelnik ne određuje cijene građevinskog zemljišta

Autor: tdel
ZAGREB, 28. ožujka 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare na jezeru Bundek da gradonačelnik do sada nije određivao cijene građevinskog zemljišta, već su to radili ovlašteni sudski vještaci.

"Zakon nalaže Gradskoj upravi i gradonačelniku da prilikom promjene vlasništva, otuđenja ili prodaje nekretnine početnu cijenu određuje zagrebačka Porezna uprava i ovlašteni sudski vještak. Ne vidim razloga da to ne radi i ubuduće. Gradonačelnik niti je prije te skupštinske odluke to radio niti će raditi ubuduće, već će samo provoditi zakon", rekao je Bandić odgovarajući na novinarski upit vezan uz prijedlog odluke o građevinskom zemljištu koja će se sutra naći na dnevnom redu zagrebačke Gradske skupštine.

Predsjednik Skupštine Davor Bernardić jučer je na konferenciji za novinare tu odluku ocijenio izuzetno značajnim jer će prvi put problematika uređenja i upravljanja građevinskim zemljištem biti jedinstveno riješena. "Na taj će način prodaja ili zamjena građevinskog zemljišta biti puno transparentnija, a Grad će uprihoditi novac koji je gradskim vlastima dosad klizio kroz prste", kazao je Bernardić.

Naglasivši kako je zajednička zadaća Gradske skupštine i Gradske uprave biti istinski servis sugrađanima, logistika poduzetnicima te štićenje javnog interesa Grada Zagreba, Bandić se upitao zašto mu 'na leđa' stavljaju "ono što, i kad bi htio, ne može raditi."

"Gradonačelnik ne može donositi zakone i ne može donositi uredbe sa zakonskom snagom. Ispada da sam do jučer određivao i cijenu zemljišta, a od sutrašnje Skupštine će se to raditi na drugi način. Ne, ništa se neće promijeniti. To će i dalje po zakonu raditi ovlašteni sudski vještaci", kazao je Bandić dodavši kako izgleda u Hrvatskoj treba "ubiti čovjeka koji ima energiju, pozitivnu emociju i viziju".

Upitan o cijeni preuređivanja atletske staze na ŠRC Mladosti, zagrebački gradonačelnik odgovorio je kako on ne određuje tu cijenu, već će se ona odrediti javnim nadmetanjem. Izrazio je zadovoljstvo što će se ta staza urediti kako bi se krajem kolovoza na "Hanžekovićevu memorijalu" ugostila svjetska atletska elita.

Napomenuo je kako ni mnogo veće nacije nemaju dva 'atletska bisera' kao Hrvatska - Blanku Vlašić i Sandru Perković. "Sandra Perković je kao moje dijete i stao sam iza nje do kraja. Vjerujem da će ona napraviti vrhunski rezultat", rekao je Bandić.

Na pitanje kada će se napraviti škola i dječji vrtić na Kajzerici, zagrebački gradonačelnik odgovorio je da se to ne može početi riješavati dok se ne riješi problem zemljišta Ustanove za rehabilitaciju hendikepiranih osoba (URIHO). "Kad uredimo odnose URIHO-a i nađemo javno privatnog partnera za zemljište od 200 tisuća četvornih metara zapadno od Velesajma onda ćemo ići u taj projekt", kazao je Bandić dodavši kako je i sam potpisao peticiju da se što prije to riješi.

(Hina) xtdel yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙