FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Podgori magistrala kratko blokirana

Autor: vrib
MAKARSKA/PODGORCA, 3. travnja 2012. (Hina) - Jadranska magistrala iznad Podgore koja je u znak prosvjeda trebala biti blokirana danas od 9 do 10 sati, jutros je bila samo desetak minuta prekinuta za promet, jer su općinski čelnici i policija zamolili prosvjednike da se maknu budući da je policija zabranila blokadu.

Ispred Vatrogasnog doma uz jadransku turističku cestu okupilo se jutros oko 150 prosvjednika, a nedaleko od njih tridesetak pripadnika specijalne i temeljne policije nadziralo je situaciju.

Građani prosvjeduju jer su nezadovoljni stanjem u Podgori koja već tjedan dana živi u mraku, nakon što je HEP isključio javnu rasvjetu zbog dugovanja za struju u iznosu od 200.000 kuna, zbog čega je blokiran gradski račun.

Podgorski načelnik Ante Miličić izjavio je medijima kako ga je nazvao ministar pravosuđa Orsat Miljenić kazavši kako su se nadležna ministarstva protekli tjedan bavila problemima Podgore te da će 20. travnja u Zagrebu biti održan sastanak predstavnika ministarstava turizma, pravosuđa, DORH-a, Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) i općine Podgora na kojem bi se trebalo naći rješenje problema.

Miličić je ocijenio kako nema potrebe za blokadom prometnice, jer je na pomolu rješenje podgorskog problema.

Nakon što je izvijestio nazočne da je ministar Ranko Ostojić osobno potpisao zabranu blokade državne ceste dio mještana Podgore blokirao je na kratko magistralu dok je policija mirno pratila razvoj događaja. Na zamolbu policije i donačelnika Tomislava Urlića građani su se ipak povukli s prometnice.

Prosvjednici su imali transparente na kojima je između ostalog pisalo ,,Dosta dužničkog ropstva,, ,,Država otela, država koristi, mi plaćamo,, ,,Tata zašto nema struje,,.

Podgorski župnik don Mile Čale također je podržao građane i čestitao im na jedinstvu akcije.

(Hina) zz yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙