FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: dvla
ZAGREB, 26. ožujka 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

LONDON

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je da bi bilo "katastrofično" dopustiti Grčkoj da napusti eurozonu koja bi time bila "nevjerojatno oslabljena", u televizijskom intervjuu za BBC u ponedjeljak. "Donijeli smo odluku da budemo dio monetarne unije. Nije to samo monetarna odluka nego i politička", kaže Angela Merkel. "Bilo bi katastrofalno da kažemo jednoj od zemalja koja se odluči biti s nama: 'Više vas ne želimo'", dodala je ona. "Uostalom, europski ugovori to ne dopuštaju. Ljudi u cijelom svijetu pitali bi se: 'Tko će biti sljedeći?' Eurozona time bi bila nevjerojatno oslabljena", nastavila je ona.

SANTIAGO

Nekoliko je osoba lakše ozlijeđeno u snažnom potresu, magnitude 7.2 po Richetru koji je u nedjelju pogodio Čile, objavile su tamošnje vlasti. Vlada je nakon potresa prvo naredila evakuaciju dijela stanovništva uz obalu zbog mogućeg tsunamija, ali je ubrzo evakuaciju i upozorenje opozvala. Potres magnitude 7.2 po Richteru imao je epicentar sto kilometara od grada Talce, u središtu Čilea, na dubini od 10 kilometara. Prije dvije godine istu je regiju pogodio potres magnitude 8 i usmrtio 500 ljudi.

PODGORICA

Potres srednje jakosti pogodio je u ponedjeljak ujutro krajnji jug Crne Gore i prema prvim informacijama nije izazvao žrtve ili veću materijalnu štetu. Kako je priopćeno iz Republičkog seizmološkog zavoda Crne Gore, jakost potresa bila je 4,5 stupnja Richterove ljestvice. Epicentar potresa bio je ispod morskog dna na dubini od 18 kilometara, 19 kilometara južno od Ulcinja.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙