FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

Autor: sbak
ZAGREB, 17. ožujka 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

BEJRUT - Najmanje 27 osoba je poginulo a 97 je ranjeno u dvjema eksplozijama u subotu ujutro u Damasku, objavila je sirijska državna televizija pozivajući se na ministra zdravstva Vaeka al-Halkija. Televizija je ranije javila da je do napada automobilima-bombama došlo u dvjema četvrtima glavnog grada Sirije dok je oporbeni Sirijski opservatorij za ljudska prava naveo da su eksplozije bile usmjerene protiv centara sigurnosti sirijskih snaga, ne navodeći lokaciju. Od početka ustanka 15. ožujka 2011. godine, više od 9000 ljudi, uglavnom civila, stradalo je u nasilju, po podacima sirijske oporbe.

WASHINGTON - Međunarodni monetarni fond upozorio je u subotu donatore da ispune svoje obveze prema palestinskoj samoupravi jer će inače morati smanjiti financiranje javnih službi i socijalnih davanja. U izvješću MMF-a, pripremljenom za donatorsku konferenciju idućeg tjedna u Bruxellesu, stoji da palestinskoj samoupravi nedostaje oko 500 milijuna dolara da bi pokrila manjak u proračunu koji bi prema procjenama za 2012. trebao iznositi 1,1 milijardu dolara. Palestinsko gospodarstvo ušlo je u "tešku fazu" zbog pada financijske potpore koju su primali od donatora te zbog trgovinskih ograničenja koje su im nametnule izraelske vlasti, kaže MMF. Većinu novca u proračun palestinskih vlasti uplaćuju SAD, EU i bogate arapske države.

KANO -U napadu naoružanih osoba 10 osoba je poginulo među kojima jedan pastor u većinom kršćanskom selu na sjeveru Nigerije, izvijestila je u subotu policija. "Deset osoba ubijeno je u napadu na selo Nayi koji su izvele nepoznate naoružane osobe", kazao je glasnogovornik policije Aminu Lawan. "Još su četiri osobe ranjene u napadu. Među mrtvima je jedan pastor", kazao je on. Nijedna skupina još nije preuzela odgovornost za taj napad, iako radikalna islamistička skupina Boko Haram u zadnje vrijeme napada kršćane diljem Nigerije.

PEKING - Više od 400 domaćih i međunarodnih letova odgođeno je ili otkazano u subotu ujutro u zračnoj luci Pekinga jer je grad prekriven maglom potpomognutom jakim atmosferskim zagađenjem. Na internetskoj stranici međunarodne zračne luke gotovo 250 letova je otkazano, od čega petnaestak međunarodnih letova. Više od 180 letova odgođeno je, od kojih dvadesetak međunarodnih. Službeni uzrok je "magla" ali američko veleposlanstvo u Pekingu koje nezavisno mjeri kakvoću zraka, objavilo je da je zagađenje u glavnom gradu Kine rano ujutro u subotu doseglo "opasnu" razinu a potom "vrlo lošu za zdravlje".

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙