FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plišić: nema potrebe za redukcijom vode u Istri

Autor: dspo
PULA, 23. ožujka 2012.(Hina) - Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić izjavio je u Puli, nakon razgovora sa zamjenikom istarskog župana Vedranom Grubišićem, pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem te s predstavnicima vodoopskrbe Istarske županije, kako neće biti potrebe za redukcijom vode u Istri.

Ne postoji opasnost od ljetnih redukcija vode. U Istarskoj županiji je do sada puno napravljeno vezano za vodoopskrbu, po čemu u Hrvatskoj prednjači i u tom segmentu, kazao je Plišić odgovarajući na pitanje novinara je li u Istri vodoopskrba upitna ako suša potraje do jeseni.

Ocijenio je i kako su vodoopskrbni sustavi dobri i stabilni premda se, kako je rekao "hidrološki ciklusi konstantno mijenjaju".

Mi smo u drugoj godini suše, a prije tri godine imali smo problema s poplavama. Već smo razgovarali s predstavnicima Hidrometeorološkog zavoda, no teško je prognozirati kakva će biti situacija s padalinama do ljeta", naglasio je direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić.

Dodao je kako je na mjesnim vodovodima da sada uključe sve resurse koji postoje u istarskoj vodoopskrbi, odnosno da se uključe svi izvori koji se trenutno minimalno koriste, a koji su na raspolaganju. "Uključit ćemo sve raspoložive resurse, a razgovarali smo i o uključivanju alternativnih izvora za koje ćemo iznaći sredstva", zaključio je Plišić.

I zamjenik istarskog župana Vedran Grubišić istaknuo je kako Istarska županija ne treba očekivati probleme u vodoopskrbi unatoč očekivanjima rekordne turističke sezone jer, kako je rekao "samo sustav Butonige omogućava ukupnu opskrbu za cijeli poluotok tijekom ljetne sezone kada se govori o pitkoj vodi".

(Hina) xdspo ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙