FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istarsko izaslanstvo u posjetu slovačkoj regiji Trenčin

Autor: dspo
PULA, 22. prosinca 2012.(Hina) - Izaslanstvo Istarske županije boravi u službenom posjetu slovačkoj regiji Trenčín s kojom je 2006. županija potpisala Sporazum o suradnji, navodi se u večerašnjem priopćenju za javnost iz županova ureda.

Svrha posjeta je ojačati odnos između dviju regija, te ostvariti suradnje u kulturi, turizmu i visokoškolskom obrazovanju, što je i naglašeno na okruglom stolu predstavnika regija, koji je održan danas u sjedištu regije Trenčín.

Tijekom okruglom stola regija Trenčin predstavila je svoje aktivnosti, kao i projekte ostvarene i financirane putem fondova Europske unije, što je, kako se navodi u priopćenju posebice zanimljivo Istarskoj županiji koja se priprema za korištenje strukturnih fondova nakon ulaska Hrvatske u EU. Također, članovi istarskog izaslanstva posjetili su bolnicu u Myjavi, gdje su imali priliku upoznati se i s posebnim primjerom planiranja projekata za strukturne fondove.

Istarsko izaslanstvo koje je predvodila zamjenica župana Viviana Benussi te načelnik uprave Istarske županije Valerio Drandića tijekom dvodnevnog posjeta, sastalo se s predstavnicima regije Trenčín koje je predvodio predsjednikom Pavolom Sedlačekom.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙