FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 20. ožujka 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES - Američki glumac Ashton Kutcher (34) postao je petstoti "turist" koji je rezervirao kartu za svemirski let tvrtke Virgin Galactic, objavio je u ponedjeljak na svom blogu njezin vlasnik britanski milijarder Richard Branson. "Nakratko sam nazvao Ashtona da mu čestitam i zaželim dobrodošlicu", kazao je Branson. "On je, kao i mi, oduševljen idejom da će biti među prvima koji će preći posljednju granicu (i vratiti se) te osobno osjetiti čaroliju svemira", dodao je. Richard Branson otvorio je u listopadu u Novom Meksiku "Spaceport America", prvu zračnu luku za letove u svemir u povijesti, odakle bi trebali poletjeti prvi svemirski turisti sljedeće godine. Branson kaže da su njegove svemirske letjelice već izgrađene i u završnoj su fazi probnih letova. Kartu za let u svemir navodno je još prije kupio i Brad Pitt. Cijena je 200 tisuća dolara (1,15 milijuna kuna).

LOS ANGELES - Kada je George Clooney u petak uhićen zbog građanskog neposluha tijekom prosvjeda ispred sudanskog veleposlanstva u Washingtonu svoje je kazneno djelo pokušao svaliti na Brada Pitta, objavila je televizija Access Hollywood. Izvršni direktor organizacije "Jewish World Watch" Fred Kruger, koji je također uhićen na prosvjedu i s Clooneyjem je dijelio ćeliju, izjavio je toj televiziji da je slavni glumac zadržao svoj poznati smisao za humor tih nekoliko sati koliko su bili u zatvoru. "Sve nas je držao opuštenima, zabavljao nas cijelo vrijeme", kazao je Kruger. "Kad su nas pripadnici tajne službe pitali za imena pokušao ih je uvjeriti da je on Brad Pitt". Šalu na stranu, Kramer je rekao da je Clooney jako ozbiljan kad je u pitanju humanitarna kriza u Sudanu. "Njegovo znanje o tamošnjoj situaciji je ogromno, vrlo je aktivno uključen u to", kazao je. Clooney i ostala ekipa uhićenih, uključujući i njegova oca Nicka, pušteni su iz zatvora nakon nekoliko sati i plaćene kazne od sto dolara.

LOS ANGELES - Američki glumac Sean Penn ovogodišnji je dobitnik nagrade "Peace Summit", koju dodjeljuju dobitnici Nobelove nagrade za mir, za svoj doprinos oporavku Haitija nakon razorna potresa u siječnju 2010. godine. Penn će nagradu primiti na 12. svjetskom summitu dobitnika Nobelove nagrade za mir sljedećeg mjeseca u Chicagu, kojem će, među ostalima, nazočiti Dalaj lama i Lech Walesa. Glumac je priopćio da je "počašćen ovom izvanrednom nagradom". Penn je nedugo nakon potresa na Haitiju doputovao u tu zemlju i uspostavio humanitarnu organizaciju koja se danas zove "J/P Haitian Relief Organization". Ta je skupina pomogla i pomaže desecima tisuća ljudi u stanovanju, liječenju i školovanju. Svake godine na svom svjetskom summitu dobitnici Nobelove nagrade za mir izabiru osobu iz svijeta zabave i kulture koja se zalaže za ljudska prava i širi načela mira i solidarnosti u svijetu, te pridonosi međunarodnoj društvenoj pravdi. U zadnjih pet godina ovu su nagradu dobili Roberto Baggio, Annie Lennox, Bono Vox, George Clooney i Peter Gabriel.

RIM - Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi, jedan od najbogatijih Talijana, prijavio je za 2011. godinu 48 milijuna prihoda poreznom uredu, a za njim daleko zaostaje nasljednik na dužnosti Mario Monti s 1,5 milijuna eura. Berlusconi je prijavio 48,18 milijuna eura prihoda u 2011., otprilike 8 milijuna više nego za prethodnu godinu, objavljeno je u ponedjeljak iz Zastupničkog doma. Novost u odnosu na lanjsku poreznu godinu za Berlusconija je kupnja kuće na otočiću Lampedusa, preplavljenom afričkim ilegalnim useljenicima. Otočanima ozlojeđenim priljevom siromašnih stranaca, Berlusconi se obvezao kupiti kuću kao dokaz da se kani ozbiljno pozabaviti otokom i njegovim problemima. Zauzvrat je prodao zemljište na otoku Antigua u Karibima gdje je ipak zadražao jedno zemljište i vilu. Na svjetskoj razini Silvio Berlusconi je sada, prema ljestvici časopisa Forbes, šesti najbogatiji Talijan i 169. u svijetu te sa svojom obitelji posjeduje 5,9 milijardi američkih dolara. Sadašnji talijanski premijer, bivši povjerenik Europske komisije Mario Monti, prijavio je 1.513.000 eura prihoda. Vlasnik je raznih nekretnina i dva automobila Lancia, iz 1995., i 1998.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙