FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet uz kavu

Autor: djan
ZAGREB, 5. ožujka 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

LOS ANGELES

Brad Pitt, George Clooney, Martin Sheen, Jamie Lee Curtis, Kevin Bacon i još desetak američkih glumačkih zvijezda zajedno je nastupilo na kazališnoj pozornici u Los Angelesu u subotu u dobrotvornoj predstavi posvećenoj borba za istospolnu bračnu jednakopravnost. Radilo se o jednokratnom, u ovoj glumačkoj postavi, uprizorenju predstave "8" Dustina Lancea Blacka, temeljene na borbi za odbacivanjem kontroverznog "Prijedloga 8" kojim su zabranjeni istospolni brakovi u Kaliforniji. Pitt je glumio suca Vaughna R. Walkera, koji je u kolovozu 2010. odlučio da je "Prijedlog 8", koji su izglasali kalifornijski birači, neustavan. Clooney i Martin Sheen igrali su odvjetnike koji su zastupali tužitelje u tom slučaju. Predstavu je izravnom prijenosu na YouTubeu gledalo 200 tisuća ljudi. Režirao ju je slavni filmski redatelj Rob Reiner, a po pisanju američkih kritičara glumačke zvijezde, inače puno poznatije po radu na filmu, blistale su i na kazališnim daskama.

BERN - Neimenovana žena stara 66 godina rodila je blizance u Švicarskoj, objavio je u nedjelju tamošnji list Sonntags-Blick. Listu je informacija potvrđena u kantonalnoj bolnici u Churu, u istočnoj Švicarskoj. Najstarija majka u Švicarskoj blizance je rodila prije dva tjedna carskim rezom. Ostale pojedinosti bolnica nije željela objaviti. Žena je svoju trudnoću, kako piše list, "organizirala" u Ukrajini. Najstarija majka na svijetu je Indijka Rajo Devi Lohan koja je u svojoj 70. godini također rodila blizance 2010.

WASHINGTON - Larry Flynt, kralj američke pornoindustrije, ponudio je u oglasu u Washington Postu milijun dolara za "svaku informaciju o seksualnom skandalu ili korupciji" u koje bi bio umiješan neki državni dužnosnik. "Imate li informaciju o nevjeri, seksualnom skandalu ili korupciji u koje je umiješan neki američki senator, zastupnik ili visoki vladin dužosnik?", pita osnivač časopisa Hustlera u oglasu na cijeloj stranici. U tom slučaju će Flynt i časopis, "nakon provjere dobivenih informacija" platiti "milijun dolara" ako se priča objavi, dodaje se u oglasu u kojemu se još navodi broj telefona i elektronička adresa za eventualno zainteresirane osobe. "Tajnost" informacija je zajamčena. Za Larryja Flynta nisu neobični ovakvi oglasi u kojima nudi novac ili posao u svom poslovnom carstvu za "prljavi veš" javnih dužnosnika ili slavnih osoba.

ŽENEVA - Nasljednici jednog katarskog princa koji je umro 2000. obratili su se sudu radi povrata 2,6 milijardi američkih dolara, koje je princ deponirao u švicarsku banku HSBC, piše u nedjelju švicarski tjednik Le Matin Dimanche. Nasljednici navode da im je banka odbila pristup računu njihova oca. Pokojni milijarder Kalifa ben Ali ben Adbualah Al Tani je brat prethodnog emira Katara. Sinovi pokojnog šeika su se obratili sudu radi povrata novca koji je njihov otac deponirao u banci u Ženevi, jer ona odbija to učiniti. Banka HSBC Švicarska je odbila komentirati informacije tog tjednika.

HAVANA - Škrinja s cigarama, na kojoj je do najsitnijih detalja prikazana tvornica cigara Cohiba, prodana je za 360.000 eura ovog vikenda na aukciji kojom je zatvoren Festival Havane, prenosi mjesni tisak. Ta škrinja s 520 izabranih cigara Cohiba je prodana za najviši iznos, od šest ponuđenih kompleta, a kupio ju je jedan anonimni talijanski ljubitelj, prenosi Prensa Latina. Na aukciji je skupljeno ukupno 730.000 eura koji su namijenjeni kubanskom javnom zdravstvu. Oko 1.500 ljubitelja cigara iz 70 zemalja sudjelovalo je na Festivalu Havane koji je počeo u ponedjeljak. Unatoč krizi, stručnjaci naglašavaju da je u stalnom porastu trgovina luksuznom robom.

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙