FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 11. ožujka 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES - Glumac Michael Madsen uhićen je zbog obiteljskog nasilja nakon što se potukao sa svojim sinom tinejdžerom, priopćila je policija u Los Angelesu. Policija navodi da je Madsen (54) uhićen u svom domu u Malibuu u petak poslijepodne nakon prijave za obiteljsko nasilje. Madsen je izgleda bio "pod utjecajem alkohola", a prilikom uhićenja nije bilo incidenta. Ovaj glumac rođen u Chicagu, koji je glumio u filmovima "Thelma & Louise", "Kill Bill" i "Reservoir Dogs", može izaći iz zatvora ako plati jamčevinu od 100 tisuća dolara.

NEW YORK - NBA je kaznio američkog košarkaša J.R. Smitha, koji igra za New York Knickse, i morat će platiti 25.000 dolara zbog postavljanja "neprikladne slike" na svoj profil na društevnoj mreži Twitteru. Smith (26) je postavio fotografiju djelomično gole žene na svoj profil u četvrtak. Kasnije ju je uklonio i rekao je novinarima da mu je žao što je stavio tu fotografiju, ali NBA nije imao razumijevanja i izrečena mu je kazna. Smith je potpisao za Knickse prošlog mjeseca. Prije je igrao za New Orleans Hornets i Denver Nuggets.

BEČ - Bečki dvorac i muzej Belvedere bit će bogatiji za nekoliko umjetničkih slika koje je "naslijedio" od pretprošle godine preminulog kolekcionara, a među djelima su i ona austrijskoga slikara Gustava Klimta čija je vrijednost procijenjena na nekoliko milijuna eura, objavila je uprava muzeja. Kolekcionar Peter Parzer, koji je umro u studenome 2010., muzeju je ostavio više od 50 umjetničkih djela koja će obogatiti dosadašnju kolekciju, u kojoj se nalazi i slavni Klimtov "Poljubac". Muzej dobiva dvije "nove" Klimtove slike "Suncokret" (1907.) i "Obitelj" (1909./10.) Vladina agencija za upravljanje državnom imovinom nije objavila koliko su točno vrijedne nove slike, no izvijestila je da se radi dvoznamenkastom milijunskom broju. Muzej već posjeduje 24 platna Gustava Klimta. U povodu obilježavanja 150. godišnjice njegova rođenja (1862.) u Beču se održava niz izložbi.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙