FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: sbak
ZAGREB, 17. ožujka 2012. (Hina) - Donosimo pregled zanimljivosti iz svijeta

ZAGREB - Glumac George Clooney pušten je na slobodu nekoliko sati nakon što je uhićen zbog građanskog neposluha tijekom prosvjeda ispred sudanskog veleposlanstva u Washingtonu, javljaju američki mediji. Slavni glumac je novinarima rekao da mu je to bilo prvi put da je uhićen. "Nadam se i posljednji", dodao je. Platio je 100 dolara jamčevine za izlazak iz zatvora. Clooney je sudjelovao u prosvjedu kojim se željelo upozoriti na humanitarnu krizu u nasilnom području između Sudana i Južnog Sudana. Priveden je i njegov otac Nick i drugi aktivisti. Uhićeni su jer su se triput oglušili na upozorenje da ne prelaze policijsku liniju ispred veleposlanstva. S lisičinama na rukama smješteni su u vozila američke tajne službe. "Svi smo bili zajedno u pritvorskoj jedinici i bilo nam je dobro", našalio se Clooney.

LONDON - Nova istraživanja sugeriraju da se neutrini, za koje se činilo da krše jednu od temeljnih Einsteinovih teorija krećući se brže od svjetlosti, ipak pridržavaju općeg ograničenje brzine. Posljednja mjerenja kretanja subatomskih čestica iz istraživačkog centra CERN u Ženevi do laboratorija Gran Sasso u Italiji proturječe rezultatima njihovih superbrzina o čemu su izvješća prošlog rujna izazvala znanstvenu senzaciju. Od tada su se množile sumnje u prvotne tvrdnje, posebice nakon vijesti prošlog mjeseca da su na prve rezulatet takozvanog eksperimenta OPERA utjecali loši kablovi. Nove analize napravili su istraživači koji rade na drugom eksperimentu pod imenom ICARUS. Mjereći sedam neutrina poslanih u snopu iz CERN-a utvrdili su da je njihova brzina potpuno u skladu s brzinom svjetlosti.

DENVER - Pedesetšestogodišnji Amerikanac ugušio se pod šest metara visokom hrpom graha u jednom skladištu na istoku savezne države Colorada, objavila je policija. Raymond Segura Jr. proglašen je mrtvim nakon neuspjelog pokušaja da ga se živog izvuče ispod hrpe graha u tvornici za preradu tog povrća "Kelley Bean" u gradu Brushu. "Morali smo ukloniti nekoliko tona graha da bismo došli do njega", rekao je šerif Dave Martin. Spasioci su na mjesto nesreće stigli ubrzo nakon dojave da je Segura zatrpan ispod rasutoga graha. Desetci spasilaca, pa čak i četiri zatvorenika iz obližnjega zatvora, satima su kopali da izvuku nesretnog Seguru, a kad su napokon stigli do njega, bio je mrtav. On je u tom skladištu radio 15 godina i nije jasno što je uzrokovalo nesreću.

LOS ANGELES - Katherine Hepburn pripremala je čokoladne kolačiće, a Liz Taylor obožavala je piletinu s avokadom i gljivama - te i druge kulinarske tajne slavnih osoba servirane su u novoj kuharici i sve su odreda vrlo ukusne, tvrdi njezin autor. "The Dead Celebrity Cookbook", kuharica upravo objavljena u Sjedinjenim Državama, sadržava omiljena jela slavnih glumaca i pjevača čiji su filmovi i pjesme svima dobro poznati, ali su im gastronomski ukusi dosad uglavnom bili tajna. Plod dugogodišnjega predanog istraživanja, knjiga je "djelo ljubavi", rekao je autor Frank DeCaro, koji je recepte prikupljao 15 godina istražujući stare časopise. Kuharica sadržava recepte više od 140 slavnih filmskih, glazbenih i televizijskih zvijezda, od slatke pite od krumpira Michaela Jacksona do janjetine s ražnja Franka Sinatre i pite s piletinom Patricka Swayzea.

LONDON - Gitarist Rolling Stonesa Keith Richards ispričao se Micku Jaggeru za pogrdne komentare kojima ga je "počastio" u autobiografiji "Život", objavljenoj prije dvije godine, što je tada uzrokovalo nove svađe u slavnom bendu. Jagger i Richards objavili su u časopisu "Rolling Stonesu" kako je vrijeme da krenu dalje. Obožavateljima Stonesa sigurno će biti drago što su njih dvojica zakopala ratnu sjekiru jer je sukob ozbiljno zaprijetio planovima benda da ove godine proslavi pedesetu obljetnicu i krene na rođendansku turneju po svijetu. "Gledajući unatrag, u svakoj karijeri ima uspona i padova", rekao je Jagger. "Osamdesetih godina, primjerice, Keith i ja nismo mnogo razgovarali. Ja sam se snažno upustio u poslovnu stranu Stonesa jer mi se činilo da nitko drugi neće. Međutim, sada iz Keithove knjige vidim da se on osjećao isključenim. Šteta", dodao je Jagger. "Mick je u pravu. Nas smo dvojica mnogo razgovarali prošle godine. Tako nismo razgovarali jako, jako dugo, i to mi je mnogo značilo", nastavio je Richards.

(Hina) xsb ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙