FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni pčelarski sajam u Vinkovcima

Autor: zdra
VINKOVCI, 9. ožujka 2012. (Hina) - Više od 80 izlagača iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije sudjeluje na dvodnevnom Međunarodnom pčelarskom sajmu opreme i pčelinjih proizvoda pod nazivom "9. pčelarski dani", koji je danas otvoren u Vinkovcima u organizaciji Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Pored meda i drugih proizvoda od meda na štandovima je izložena i oprema za proizvodnju meda.

Organizatori očekuju kako će sajam, koji se održava na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra "Lenije", u dva dana posjetiti više od pet tisuća posjetitelja.

Predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Željko Šuran istaknuo je kako je vinkovački pčelarski sajam mjesto susreta pčelara, ali i svih onih koji prate pčelare u uzgoju pčela i proizvodnji meda.

Prema njegovim riječima, na području Vukovarsko-srijemske županije registrirano je oko 3.000 košnica te je 118 pčelara koji primaju izravne državne potpore.

Prvi dan sajma tradicionalno je posvećen najmlađim posjetiteljima, djeci iz vinkovačkih predškolskih ustanova te osnovnih škola koji su obišli štandove te se upoznali sa načinom proizvodnje i prerade meda.

U sklopu "9. pčelarskih dana" u subotu će se u prostoru Poljoprivrednog fakulteta održati i tradicionalni stručno-znanstveni skup koji će ove godine biti posvećen "Dobroj pčelarskoj praksi".

(Hina) xzdra yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙