FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 23. veljače

Autor: nbrc
ZAGREB, 23. veljače 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 23. veljače.

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede nastavak sastanka Stručnog savjeta za praćenje stanja u proizvodnji i preradi mlijeka o modelu otkupne cijene mlijeka (13 sati, Ministarstvu poljoprivrede, Vukovarska ulica 78).

MUENCHEN - Na jednom od najvažnijih njemačkih i europskih turističkih sajmova, sajmu f.re.e., koji se od 22. do 26. veljače održava u Muenchenu, među više od tisuću izlagača iz oko 60 zemalja svijeta predstavit će se i Hrvatska sa svojom turističkom ponudom. Nositelj hrvatskog nastupa je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na čijem štandu svoju ponudu predstavlja i 15-ak hrvatskih turističkih zajednica, tvrtki i strukovnih udruga. S obzirom na važnost njemačkog i posebno bavarskog turističkog tržišta, odakle u Hrvatsku dolazi oko 30 posto ukupnih turista iz Njemačke, taj će sajam posjetiti i ministar turizma Veljko Ostojić. Tijekom boravka u Muenchenu ministar Ostojić imat će nekoliko radnih sastanaka o mogućnostima proširenja suradnje, među kojima s bavarskim ministrom gospodarstva te vodećim ljudima Njemačkog auto kluba ADAC čije je sjedište u Muenchenu. Novosti iz hrvatske turističke ponude za ovu godinu na konferenciji za medije i njemačke poslovne partnere predstavit će v.d. direktora Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić (12 sati, Messe Muenchen).

ZAGREB - Vipnet će na brifingu za novinare predstaviti poslovne rezultate za posljednje tromjesečje i cijelu prošlu godinu (10,30 sati, sjedište Vipneta, Vrtni put 1).

ZAGREB - Poduzetnici Hrvatske u dugotrajnu su imovinu tijekom prvih devet mjeseci 2011. uložili 27,3 milijarde kuna, što je za 9,3 posto manje nego u istom razdoblju godine prije, prvi tom je svega četvrtina poduzetnika iskazala ta ulaganja, relativno najveći broj poduzetnika investitora je u Varaždinskoj županiji, a više od polovice ulaganja odnosi se na zagrebačke poduzetnike. Pokazuju to podaci Financijske agencije o ulaganjima hrvatskih poduzetnika u dugotrajnu imovinu u prva tri tromjesečja prošle godine. Po županijama, s visokim su udjelom od 54,5 posto, odnosno s 14,9 milijardi kuna, kao i obično, prednjačili poduzetnici s područja grada Zagreba. No, to je smanjenje ulaganja za 17,7 posto, što je bitno pridonijelo i ukupnom smanjenju ulaganja u dugotrajnu imovinu poduzetnika Hrvatske u tom razdoblju. Veći broj poduzetnika nije u tom razdoblju ulagao u svoju dugotrajnu imovinu, što pokazuju podaci iz devetomjesečnih statističkih izvještaja. Od 91.607 poduzetnika, njih 23.271 ili 25,4 posto, u svojim statističkim izvještajima iskazalo je ulaganja, dok 68.336 poduzetnika ili 74,6 posto, nije iskazalo ulaganja.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙