FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 23. veljače 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

MARSEILLE

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Marseilleu, on je u susretu 2. kola svladao Slovaka Karola Becka sa 6-4, 7-6 (1) nakon sat i 34 minute igre.

Bio je ovo peti međusobni susret Ljubičića i Becka i četvrta pobjeda našeg igrača, a druga ove godine. Uspješniji je bio i u 1. kolu u Zagrebu prije mjesec dana.

U četvrtfinalu će Ljubičić igrati protiv srpskog igrača Janka Tipsarevića.

ZAGREB

Sva trojica hrvatskih košarkaša koji su nastupili u utakmicama 5. kola TOP-a 16 Eurolige u srijedu odigrali su zapažene uloge.

U susretu dva turska sastava, Galatasaraya i Anadolu Efesa u skupini E bolji je sa 64-56 bio Galatasaray koji je tako ostao u igri za prolazak u četvrtfinale, dok je Anadolu Efes ostao bez izgleda za nastavak natjecanja. Lukša Andrić je u pobjedničkoj momčadi za 25 minuta postigao 15 koševa (šut za dva 7-12, slobodna bacanja 1-3) uz sedam skokova, dok je Stanko Barać za goste igrao 27 minuta, te je ubacio 16 poena (šut za dva 7-13, slobodna bacanja 2-7) i sakupio pet skokova.

Kolo prije kraja natjecanja u skupini E vodi CSKA iz Moskve s četiri pobjede i jednim porazom, te je osigurao prvo mjesto u skupini, dok će o drugom mjestu u izravnom dvoboju odlučivati Olympiakos i Galatasaray. Pobjednik susreta u Pireju osigurat će četvrtfinale.

Marko Banić bio je sa 16 pogodaka (šut za dva 7-13, slobodna bacanja 2-3) prvi strijelac Gescrapa iz Bilbaoa u 60-59 domaćoj pobjedi protiv Montepaschija iz Siene kojom se baskijski sastav približio na korak od ulaska u četvrtfinale. Banić je dodao i osam skokova, te jednu asistenciju.

Montepaschi je s četiri pobjede i jednim porazom osigurao prvo mjesto u skupini, Gescrap je drugi s tri pobjede i dva poraza, te će se plasirati u četvrtfinale već u četvrtak ukoliko madridski Real izgubi na svom terenu od Unicaje. U slučaju pobjede Reala, odlučivat će posljednje kolo kada je Gescrapu za drugo mjesto potrebna pobjeda na gostovanju kod Unicaje ili poraz Reala u Sieni.

ZAGREB

Rezultati prvih susreta osmine finala nogometne Lige prvaka:

Srijeda, 22. veljače:

Basel - Bayern 1-0 (0-0)

Marseille - Inter 1-0 (0-0)

Utorak, 21. veljače:

Napoli - Chelsea 3-1 (2-1)

CSKA M. - Real M. 1-1 (0-1)

U srijedu, 15. veljače:

Zenit - Benfica 3-2 (1-1)

Milan - Arsenal 4-0 (2-0)

U utorak, 14. veljače:

Bayer - Barcelona 1-3 (0-1)

Lyon - Apoel 1-0 (0-0)

NEW YORK

Jeremy Lin i Carmelo Anthony sinoć su prvi put zajedno započeli utakmicu u kojoj su njihovi New York Knicksi u Madison Square Gardenu pobijedili Atlanta Hawkse 99-82.

Lin je "ubacio" 17 pogodaka uz devet asistencija, dok je Anthony dodao 15 koševa. Steve Novak, koji je ušaio s klupe, zabio je 17 koševa, Landry Fields 16, a J.R. Smith 12.

Ovo je deveta pobjeda Knicksa u 11 utakmica od početka veljače.

Hawkse je predvodio Jeff Teague sa 18 pogodaka, a Atlanti je ovo četvrti poraz od pet utakmica u gostima 1-4.

Knicksi su gubili 16-14 u prvoj četvrtini, ali su onda ušli u seriju od 16-0 za rezultat od 30-16 nakon prvog dijela utakmice. Na kraju prvog poluvremena su vodili 60-35.

Chris Paul je sinoć, zabivši 36 koševa uz devet asistencija, utrljao sol u ranu Denver Nuggetsa u pobjedi Los Angeles Clippersa od 103-95.

Uz Clipperse koji su se nadali da će izbjeći treći uzastopni poraz Paul je preuzeo kontrolu nad utakmicom zabivši 17 koševa u zadnje dvije četvrtine.

Los Angeles je gubio 92-91 pet minuta do kraja, ali je Denver ostao 'zamrznut' u Staples Centru i bez postignutog pogotka zadnje četiri minute kada su ih Clippersi (20-11) nadigrali 8-0.

Blake Griffin, koji će ovaj vikend nastupiti u All Star utakmici, zabio je 27 koševa za Clipperse uz 12 skokova.

Nuggetsi (18-16) su teško pogođeni ozljedama i sinoć su igrali bez ključnih igrača Nenea, Rudyja Fernandeza, Danila Gallinarija i Tya Lawsona.

Arron Afflalo je predvodio Denver sa 20 pogodaka, dok je Jordan Hamilton dodao 18 u četvrtom porazu Denvera u pet utakmica.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙