FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste grupa: pozitivno zadnje tromjesečje ublažilo gubitak u 2011.

Autor: scvi
ZAGREB, 29. veljače 2012. (Hina) - Erste grupa ostvarila je u zadnjem lanjskom tromjesečju neto dobit nakon manjinskih interesa od 254,1 milijun eura, nakon gubitka od 1,494 milijarde eura u trećem tromjesečju, objavljeno je danas iz te austrijske banke.

Zahvaljujući solidnim rezultatima iz tog kvartala, u cijeloj prošloj godini smanjen je neto gubitak nakon manjinskih interesa na 718,9 milijuna eura, pokazuje preliminarno financijsko izvješće te banke za prošlu godinu.

Usporedbe radi, 2010. godinu ta je austrijska banka završila s dobiti od 878,7 milijuna eura.

Neto zarada od kamata u prošloj godini uvećana je 2,4 posto, na 5,57 milijardi eura. Istodobnom prihodi od neto pristojbi i provizija pasli su 3 posto, na 1,79 milijardi eura.

Ukupna bančina aktiva porasla je u 2011. godini za 2,1 posto na 210 milijardi eura, pri čemu su depoziti klijenata porasli 1,6 posto, na 118,9 milijardi eura.

„Povratkom profitabilnom poslovanju u zadnjem lanjskom tromjesečju dokazali smo da naš poslovni model - banka za građane i korporativne klijente u istočnom dijelu Europske unije, funkcionira čak i kada gospodarski uvjeti ostaju izazovni. U financijskoj 2011. godini, neto profit porastao je u gotovo svim zemljama. U Mađarskoj i Rumunjskoj ojačali smo top menadžment i poduzeli korake da se vratimo uspješnom razvoju“, izjavio je Andreas Treichl, izvršni direktor Erste grupe, tijekom predstavljanja preliminarni poslovnih rezultata za prošlu godinu.

U ovoj godini u Erste banci procjenjuju da će na većini njihovih osnovnih tržišta biti ostvaren gospodarski rast, no slabašan i na nižoj razini nego u 2011. godini, u skladu sa sve slabijim procjenama za eurozonu.

Blago negativnu izvedbu u Erste banci predviđaju ove godine jedino na tržištima Mađarske i Hrvatske.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙