FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Podravske banke lani pala, imovina porasla

Autor: neba
ZAGREB, 31. siječnja 2012. (Hina) - Podravska banka ostvarila je u prošloj godini dobit nakon oporezivanja od 12,2 milijuna kuna, što je manje nego prethodne godine, dok joj je ukupna imovina porasla te dosegnula 2,9 milijardi kuna, pokazuje privremeno nerevidirano godišnje izvješće te banke.

Neto prihodi Podravske banke iz poslovanja, prije vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja, porasli su lani za 6,7 milijuna kuna u odnosu na 2010. godinu, na 36,5 milijuna kuna.

Istodobno je neto dobit smanjena za 775 tisuća kuna, zbog značajnog povećanja troškova vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja, te je iznosila 12,2 milijuna kuna.

Ukupna imovina Podravke banke dosegnula je krajem prošle godine 2,9 milijardi kuna, što je rast od gotovo 4 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Trošak vrijednosnih usklađivanja i rezerviranja za gubitke dosegnuo je lani 21,1 milijun kuna, što je 7,4 milijuna više nego godinu dana ranije.

„Povećanje prihoda iz redovnog poslovanja banka je ostvarila ponajviše iz rasta neto kamatnih prihoda, što je posljedica povećanih kreditnih aktivnosti“, navodi se u bančinom izvješću.

U izvješću se navodi i to da je banka izložena raznim rizicima koji se povremeno i stalno pojavljuju u redovnom poslovanju, koje banka neprestano prati.

„Procjenjuje se mogućnost nastanka gubitka radi nemogućnosti naplate pojedinih plasmana. Sukladno internim procedurama procjene rizika, za sve plasmane kod kojih postoji neizvjesnost naplate, stvorene su primjerene rezerve u visini procijenjenog nenadoknadivog iznosa plasmana“, stoji u izvješću.

Navodi se i to da banka „održava stabilnu kunsku i deviznu likvidnost, uz ispunjavanje svih obveza prema klijentima, pridržavanje procesa monetarno-kreditne politike te održavanja optimalnog udjela likvidnih sredstava u ukupnoj imovini“.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙